שירות לקוחות:
שליח עד הבית חינם בקנייה מעל 250 שקלים!

פרוביוטיקה בהריון

תקופת ההריון יכולה להיות מרגשת ומלאה בחוויות ושיעורים חדשים. במיוחד בכל הנוגע לתזונה ותוספי מזון.

עם זאת, אם את בהריון ומרגישה המומה מכמות המידע העצומה הקיימת, דעי שאת לא לבד.

סביר להניח שגילית שישנן ראיות סותרות יש בשפע באתרי בריאות ובריאות. בנוסף, אנשים רבים – חברים, משפחה, עמיתים לעבודה, או אפילו זרים – עשויים להרגיש מוצדקים לתת לך את דעתם האישית על מה בטוח ומה לא כשאת בהריון.

זה מובן אם זה גורם לך להיזהר מהוספת מזונות ותוספי תזונה חדשים לתזונה שלך, כולל פרוביוטיקה.

מאמר זה מפרק את המחקר העדכני ביותר על בטיחות נטילת פרוביוטיקה במהלך ההריון, ומאפשר לך לקבל החלטה מושכלת בעת בחירת תוספי הריון.

האם הם בטוחים לשימוש במהלך ההריון?

פרוביוטיקה היא אורגניזמים חיים המצויים במזונות ומשקאות מסוימים כמו יוגורט, קפיר, טמפה וקומבוצ’ה. את יכולה גם לקחת אותם בצורת תוסף.

נטילת כמויות מסוימות עשויה להציע יתרונות בריאותיים כמו שיפור בריאות העיכול והפחתת הסיכון למחלות לב.

מחקר מצא שרוב זני הפרוביוטיקה, כולל לקטובצילוס וביפידובקטריום, בטוחים לטווח ארוך.

עם זאת, כמה חוקרים בודקים אם שימוש יתר בתוספי פרוביוטיקה עלול להוביל להעברת גנים עמידים לפתוגנים זיהומיים, עמידות לאנטיביוטיקה והשלכות בריאותיות שליליות אחרות.

בלי קשר, תהיו בטוחים שמחקרים מצאו שלקיחת תוספי פרוביוטיקה במהלך ההריון בטוחה ואינה קשורה לתוצאות שליליות.

ראשית, סקירה גדולה משנת 2018 שכללה 49 פרסומים מצאה כי נטילת תוספי פרוביוטיקה במהלך ההריון לא קשורה לסיכון מוגבר ללידה מוקדמת או לתוצאות הריון שליליות אחרות אצל אמהות או תינוקות.

באופן דומה, מחקרים רבים אחרים מראים ששימוש בפרוביוטיקה נסבל היטב אם את בהריון או מניקה.

סקירה משנת 2020 שהעריכה את הבטיחות של פרוביוטיקה בהריון ובתינוקות שזה עתה נולדו גילתה השפעות שליליות ב-3 מתוך 21 המחקרים שכללו. עם זאת, כל 3 ההשפעות השליליות שדווחו היו משימוש בפרוביוטיקה בתינוקות, לא במהלך ההריון.

שניים מהמקרים הללו כללו זיהום חיידקי בזרם הדם של תינוקות במשקל לידה נמוך, בעוד המקרה האחרון כלל שימוש בפרוביוטיקה בתינוק במשקל לידה נמוך לאחר הליך כירורגי.

בסופו של דבר, הסקירה הגיעה למסקנה שנראה כי פרוביוטיקה בטוחה עבור נשים הרות ויילודים מלאים, אך הזהירה כי יש צורך במחקר נוסף – במיוחד באוכלוסיות הפגיעות ביותר כמו תינוקות במשקל לידה נמוך.

אם את בהריון ושוקלת לקחת פרוביוטיקה, אנו ממליצים להתייעץ עם הרופא שלך תחילה כדי לוודא שהיא הבחירה הנכונה עבורך ועבור תינוקך.

פרוביוטיקה מומלצת לכולם, לנשים לגברים ואף לתינוקות.

היתרונות של נטילת פרוביוטיקה במהלך ההריון

אם את קוראת את המאמר הזה יכול להיות ששמעת שלפרוביוטיקה במהלך הריון יש יתרונות רבים.

היתרונות הללו נתמכות על ידי מחקרים. למעשה, רבים מאמינים שתוספי מזון אלה עשויים לשפר היבטים מסוימים של בריאות האם, להפחית את הסיכון לסיבוכי הריון ולהועיל לילודים.

עשויה להועיל לבריאות המעיים

שמירה על בריאות חיידקי המעיים שלך היא תמיד חשובה, במיוחד כשאת בהריון. כמה ראיות מצביעות על כך שנטילת פרוביוטיקה במהלך ההריון עשויה להיות אחת הדרכים לשפר את הרכב חיידקי המעי ובריאות מערכת העיכול.

מחקר אחד משנת 2020 בקרב 49 נשים הרות עם השמנת יתר מצא שאלו שלקחו תוסף פרוביוטיקה מרובת זנים משבוע 17 להריון בממוצע ועד ללידה חוו גיוון מוגבר של חיידקי המעיים, בהשוואה לאלו שלקחו פלצבו.

ליתר דיוק, בקבוצה הפרוביוטית היו יותר מהחיידקים המועילים lactobacilli, bifidobacteria ו-S. salivarius.

גיוון חיידקי גבוה הוא סימן למעי בריא, בעוד שמגוון חיידקים נמוך נקשר לתוצאות בריאותיות שליליות כמו הפרעות מטבוליות. עם זאת, יש צורך במחקר נוסף בתחום זה.

עשויה להפחית את הסיכון ללידה מוקדמת ולסיבוכי הריון אחרים

באופן מבטיח, נטילת תוספי פרוביוטיקה עשויה לסייע בהגנה מפני לידה מוקדמת וסיבוכי הריון אחרים.

סקירה משנת 2020 שכללה 18 ניסויי ביקורת אקראיים מצאה כי משך ההיריון היה ארוך יותר באופן משמעותי בקרב אלו הנוטלים תוספי פרוביוטיקה, בהשוואה לאלו שקיבלו טיפולי פלצבו.

הסקירה מצאה גם כי לאלו שנטלו פרוביוטיקה היה סיכון מופחת משמעותית למוות ולדלקת נמקית, זיהום נדיר אך מסכן חיים שעלול להתרחש במהלך ההריון.

עשויה להפחית את הסיכון לאקזמה אצל תינוקות

אם את בהריון, נטילת פרוביוטיקה עשויה לעזור לך להפחית את הסיכון לאקזמה – מצב המאופיין בעור אדום ומגרד אצלך ואצל תינוקך.

לדוגמה, סקירה משנת 2020 קשרה תוספי פרוביוטיקה עם סיכון מופחת משמעותית לאקזמה במהלך ההריון.

בנוסף, סקירה משנת 2019 של 28 מחקרים קשרה את השימוש בפרוביוטיקה במהלך ואחרי ההריון עם סיכון מופחת משמעותית לאקזמה אצל תינוקות וילדים.

בהתאם לכך, ארגון האלרגיה העולמי ממליץ על שימוש בפרוביוטיקה בהריון ותינוקות עם היסטוריה משפחתית של מחלה אלרגית.

יחד, זה מצביע על כך שנטילת תוספי פרוביוטיקה עשויה לסייע במניעת אקזמה אצל אנשים בהריון ותינוקות. עם זאת, הראיות הזמינות נחשבות לאיכות נמוכה, ויש צורך במחקר נוסף כדי לאשר את היתרונות הפוטנציאליים הללו.

עשויה להפחית דיכאון וחרדה

אולי את חוקרת תוספי פרוביוטיקה מכיוון ששמעת שהם יכולים להפחית את הסיכון או לטפל בתסמינים של דיכאון וחרדה במהלך ואחרי ההריון.

למרבה הצער, למרות שיש השערות שלכמה זנים של פרוביוטיקה יש השפעות אלה, לא כל המחקרים מסכימים.

במחקר שנערך בשנת 2017 בקרב 380 נשים, נטילת פרוביוטיקה בשם Lactobacillus rhamnosus HN001 (HN001) משבועות 14-16 להריון ועד 6 חודשים לאחר הלידה הובילה לציון נמוך משמעותית של דיכאון וחרדה, בהשוואה לפלסבו.

עם זאת, המחקר מומן על ידי יצרנית התוספים, מה שאולי השפיע על התוצאות.

מעניין לציין שמחקר משנת 2021 בקרב 40 נשים שהיו בהריון מצא שלנטילת תוסף פרוביוטיקה מרובה מינים משבועות 26-30 להריון ועד ללידה לא הייתה השפעה על תסמיני דיכאון או חרדה.

מחקר משנת 2020 גם הראה שלטיפול פרוביוטי עם Lactobacillus rhamnosus GG ו-Bifidobacterium lactis BB12 לא היו השפעות על תוצאות בריאות הנפש בנשים הרות.

לסיכום, יש רק עדויות מוגבלות לכך שפרוביוטיקה עשויה להפחית דיכאון וחרדה במהלך או אחרי ההריון.

חוויה של דיכאון או חרדה במהלך או אחרי ההריון אינה נדירה, ואת לא צריכה לעבור את התקופה הקשה הזו לבד. שוחחי עם הרופא שלך לעזרה וכדי לקבל את הטיפול הנכון בהקדם האפשרי.

עשויה לשפר את בריאות חילוף החומרים של האם

אם את בהריון, שמירה על בריאות חיונית להפחתת הסיכון לסיבוכים ולפיתוח מצבים בריאותיים מסוימים לאחר הלידה.

למרבה המזל, תוספי פרוביוטיקה עשויים לסייע בהפחתת רמות הסוכר והאינסולין בדם בהריון, מה שיכול לשפר את הבריאות ולהוריד את הסיכון לסיבוכים.

סקירה משנת 2018 שכללה 12 מחקרים מבוקרים אקראיים מצאה כי השימוש בפרוביוטיקה במהלך ההריון הפחית את רמות הסוכר והאינסולין בדם.

בסקירה משנת 2017 של 4 מחקרים אקראיים מבוקרים ב-288 נשים עם סוכרת הריונית – המאופיינת ברמות סוכר גבוהות בדם במהלך ההריון – פרוביוטיקה הפחיתה משמעותית את העמידות לאינסולין, אם כי היא לא הפחיתה את רמות הסוכר בדם.

החוקרים הציעו שזה יכול לעזור לאלה עם סוכרת הריון להפחית את הצורך בתרופות להורדת רמת הסוכר בדם בהמשך ההריון.

מחקרים רבים אחרים הראו גם כיצד תוספי פרוביוטיקה עשויים להועיל לרמות האינסולין והסוכר בדם כאשר הם נלקחים במהלך ההריון.

בנוסף, מחקר משנת 2017 הציע שטיפול ב-HN001 במהלך ההיריון עשוי להפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת הריונית, במיוחד בנשים מעל גיל 35 ובאלה שסבלו בעבר מהמצב.

ממצאים אלו מבטיחים, אך יש לזכור כי מחקר בתחום זה נמשך.

זה מובן אם את מעוניינת לקחת תוספי פרוביוטיקה כדי לעזור להפחית את רמות הסוכר או האינסולין בדם, אבל חשוב לדבר תחילה עם הרופא שלך כדי לבדוק אם זו הגישה הטובה ביותר.

האם לקחת פרוביוטיקה בהריון?

אז, עכשיו כשאת יודעת שבדרך כלל בטוח לקחת פרוביוטיקה במהלך ההריון ושהיא עשויה להציע כמה יתרונות בריאותיים, את בטח תוהה אם כדאי ליטול אותה או לא. התשובה היא שזה תלוי.

עבור חלק, התוספים עשויים להועיל במהלך ההריון.

לדוגמה, אם נטלת פרוביוטיקה לפני ההיריון כדי לשפר תסמינים של מצבים במערכת העיכול כמו תסמונת המעי הרגיז (IBS) או מחלת קרוהן, סביר להניח שמתאים להמשיך לקחת אותם.

בנוסף, תוספי מזון אלה עשויים להיות מועילים אם את חווה רמת סוכר גבוהה בדם ועמידות לאינסולין או אם יש לך היסטוריה משפחתית של מחלות אלרגיות.

עם זאת, למרות שמחקרים מסוימים מצביעים על כך שפרוביוטיקה עשויה להפחית סיבוכי הריון מסוימים, הראיות אינן חזקות מספיק כדי להמליץ עליהן לכל מי בהיריון.

לא הכרחית עבור רוב האנשים

למרות שאנשים מסוימים עשויים להפיק תועלת מנטילת תוספי מזון אלה במהלך ההריון, הם אינם נחוצים עבור רובם.

תוספי מזון אחרים – כולל תוספי טרום לידתי באיכות גבוהה ותוספי חומצות שומן אומגה 3 – חשובים יותר לתמיכה בבריאות האם והעובר.

אבל מה שנותר הכי חשוב הוא ליהנות מתזונה עשירה בחומרים מזינים ומעוגלת היטב ואורח חיים בריא.

לדוגמה, הקפידו לאכול הרבה מזונות עשירים בחלבון כמו ביצים, עוף, דגים, עדשים, ירקות ופירות, ומקורות בריאים לשומנים כמו מוצרי חלב מלאים, אבוקדו, אגוזים וזרעים כדי לספק לגופכם את החומרים המזינים שהוא מכיל. צרכי.

בנוסף, למרות שרוב האנשים לא צריכים ליטול תוסף פרוביוטיקה במהלך ההיריון, סביר להניח שעדיין תרוויח מאכילת מזונות עשירים באופן טבעי בפרוביוטיקה כגון קימצ’י, קפיר, מיסו וכרוב כבוש.

בנוסף, הוספת מזונות עשירים בפרה-ביוטיקה – סיבים שעוזרים להזין את החיידקים הטובים במעיים – כמו ארטישוק, שום, בצל ואספרגוס לתזונה יכולה לקדם את הבריאות הכללית של מערכת העיכול שלך. בהיותם עשירים בסיבים, מזונות אלו יכולים גם לסייע במניעת עצירות.

בשורה התחתונה

תוספי פרוביוטיקה הם תוספי מזון פופולריים שבטוח לקחת אם את בהריון או מניקה.

למעשה, נטילתם במהלך ההיריון נקשרה ליתרונות כמו פחות סיבוכים בהריון, סיכון מופחת לאקזמה אצל תינוקות ושיפור סמנים לבריאות מטבולית באמהות לעתיד.

למרות זאת, פרוביוטיקה אינה נחוצה או מתאימה לכל הנשים ההרות. לפיכך, אנו ממליצים לך לבקש עצה מהרופא שלך אם אתה מעוניין לנסות תוספי פרוביוטיקה במהלך ההריון. 

מיכאל
מיכאל

מיכאל הוא מאמן כושר אישי מנוסה שעבד עם עשרות לקוחות ועזר להם לשפר את הרגלי התזונה שלהם, להכנס לכושר ולרדת במשקל.

אולי יעניין אותך...
מלון פארק מים
מלונות שאפשר לאכול בהם בריא

בעולם המהיר של היום, חופשות מציעות הזדמנות פז להיטען ולהתחדש. בעוד שרבים מקשרים נסיעות לפינוק ורוגע, ישנה מגמה הולכת וגוברת של חופשות בריאות המעניקות עדיפות

כמה ויטמין D צריך ביום
כמה חלבון שיער צריך

שיער מורכב בעיקר מחלבון המכונה קרטין, המהווה כ-95% מהמבנה שלו. הקרטין מורכב מ-15-20 סוגים שונים של חומצות אמינו, שהן אבני הבניין של החלבון. חלבון זה

פרוביוטיקה מומלצת לשיער בריא
האם יש קשר בין חלבון לנשירת שיער?

נשירת שיער יכולה להיות מעיקה, אך הבנת הגורם לה היא חיונית למציאת פתרונות. מחקרים מצביעים על קשר ברור בין צריכת חלבון לא מספקת לנשירת שיער.

לחץ על אחת התוויות להגדלה
דילוג לתוכן