כמה קלוריות יש בטחינה. שאלה זו מתעוררת לעתים קרובות כאשר אנשים מודעים לגבי צריכת הקלוריות שלהם ורוצים לעשות בחירות מושכלות לגבי התזונה שלהם. טחינה, הידועה גם בשם טחינה, היא משחת שמנת העשויה משומשום טחון, בשימוש נרחב במטבחי המזרח התיכון והים התיכון. הוא לא ידוע רק בטעמו העשיר וברבגוניותו אלא גם בערכו התזונתי.
הבנת תכולת הקלוריות של טחינה היא חיונית עבור אנשים שעוקבים אחר צריכת הקלוריות שלהם, עוקבים אחר דיאטות ספציפיות או מנסים להשיג מטרות הקשורות למשקל. במאמר זה, נחקור את הפרופיל התזונתי של הטחינה, נעמיק בתכולת הקלוריות שלה ונדון ביתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלה. אז בואו נצלול עמוק יותר לתוך השאלה: כמה קלוריות יש בטחינה?
כמות הקלוריות הכוללת בטחינה?
לפי מסד הנתונים הלאומי של מחלקת החקלאות של ארצות הברית (USDA), מנת טחינה בת 2 כפות (כפות) עשויה משומשום קלוי ומשקלה של 30 גרם (גרם) מכילה מקור מהימן:
- 178 קלוריות
- 16.13 גרם שומן
- 6.36 גרם פחמימות
- 2.8 גרם סיבים
- 0.15 גרם סוכר
- 5.1 גרם חלבון
אותה מנה של 2 כפות מספקת:
- 8 אחוז מגנזיום
- 22 אחוז מזרחן
- 14 אחוז מברזל
- 12 אחוז סידן
קרא עוד על כמה קלוריות יש בטונה כאן
נראה שטחינה מכילה כמויות גדולות של שומן[1]. עם זאת, רק 2 מתוך 16 גרם שנמצאים במנה של 2 כפות רוויים. השאר הם שומנים חד ורב בלתי רוויים, הידועים כמועילים למקור הלב ולבריאות הכללית.
זרעי שומשום מכילים גם יותר פיטוסטרולים מכל האגוזים והזרעים האחרים. אלה חשובים להשפעותיהם להורדת הכולסטרול ולחוסם הסרטן.
ישנם חומרים מזינים רבים אחרים בשומשום, אך קשה לגוף לספוג אותם בגלל השכבה החיצונית הקשה שלהם, או קליפתם. צריכת שומשום בצורת משחת טחינה מאפשרת לגוף לספוג את אבות המזון שהם מספקים בצורה יעילה יותר.
קרא עוד על כמה קלוריות יש בחסה כאן
דִיאֵטָה
טחינה היא מרכיב עיקרי בחומוס הקלאסי, מטבל פופולרי המבוסס על חומוס. בכל פעם שאתה מוסיף חומוס מסורתי לארוחה, אתה אוכל טחינה ומרוויח יתרונות מתכולת השומשום שבה.
הנה כמה טיפים מהירים להוספת טחינה לתזונה שלך:
- סלטים למעלה עם כף טחינה מהירה.
- הכינו בעצמכם רוטב לסלט באמצעות טחינה.
- טובלים ירקות בכף או שתיים של טחינה.
נסה את המתכונים המזינים והטעימים האלה שפותחו על ידי דיאטנים רשומים:
- מרק גזר עם טחינה וחומוס צלוי
- תוצרת חורפית חמימה וקערת הזנה לטחינה
- שייק חלבון טחינה קינמון
השמן בטחינה עלול להיפרד במהלך האחסון, וזה נורמלי לחלוטין. ניתן לערבב שוב בהגשה. כדי למנוע צורך לערבב טחינה לפני השימוש, נסה לאחסן אותה הפוך במקרר.
קרא עוד על כמה קלוריות בתפוח כאן