שירות לקוחות:
שליח עד הבית חינם בקנייה מעל 250 שקלים!

פרוביוטיקה טבעית

הוספת פרוביוטיקה לתזונה עשויה להציע יתרונות בריאותיים רבים. יוגורט הוא אחד המקורות הטובים ביותר לפרוביוטיקה. מקורות נוספים לפרוביוטיקה כוללים כרוב כבוש, מיסו, טמפה ועוד.

פרוביוטיקה היא מיקרואורגניזמים חיים שיש להם יתרונות בריאותיים בצריכה .

פרוביוטיקה, הנקראת בדרך כלל חיידקים מועילים, מספקת כל מיני יתרונות רבי עוצמה עבור הגוף והמוח שלך. הם עשויים:

  • לשפר את בריאות העיכול
  • להפחית דיכאון
  • לקדם את בריאות הלב
  • כמה ראיות מצביעות על כך שהם עשויים אפילו לתת לך עור טוב יותר.

צריכת פרוביוטיקה בצורת תוסף היא אחת הדרכים הפופולריות להשיג אותן, אך ניתן להשיג אותן גם ממזונות מותססים.

הנה רשימה של 11 מזונות פרוביוטיים שהם סופר בריאים.

יוגורט

יוגורט הוא אחד המקורות הטובים ביותר לפרוביוטיקה, החיידקים הידידותיים שיכולים לשפר את בריאותכם.

יוגורט עשוי מחלב שעבר תסיסה על ידי פרוביוטיקה, בעיקר חיידקי חומצת חלב וביפידובקטריה.

אכילת יוגורט קשורה ליתרונות בריאותיים רבים, כולל שיפור בבריאות העצמות. זה מועיל גם לאנשים עם לחץ דם גבוה.

אצל ילדים, יוגורט עשוי לסייע בהפחתת שלשולים הנגרמים על ידי אנטיביוטיקה. זה אפילו יכול לעזור להקל על הסימפטומים של תסמונת המעי הרגיז.

בנוסף, יוגורט עשוי להתאים לאנשים עם אי סבילות ללקטוז. הסיבה לכך היא שהחיידקים הופכים חלק מהלקטוז לחומצה לקטית, וזה גם מה שנותן ליוגורט את טעמו החמצמץ.

עם זאת, זכור כי לא כל יוגורט מכיל פרוביוטיקה חיה. במקרים מסוימים, החיידקים החיים נהרגו במהלך העיבוד.

מסיבה זו, הקפידו לבחור ביוגורט עם תרבויות פעילות או חיות.

כמו כן, תמיד קרא את התווית על יוגורט לפני שאתה קונה אותו. גם אם הוא מסומן דל שומן או נטול שומן, הוא עדיין עשוי להיות עמוס בכמויות גבוהות של תוספת סוכר.

קפיר

קפיר הוא משקה חלב פרוביוטי מותסס. זה נעשה על ידי הוספת גרגירי קפיר לחלב פרה או עיזים.

גרגירי קפיר אינם דגנים, אלא תרבויות של חיידקי חומצת חלב ושמרים שנראים קצת כמו כרובית.

המילה “קפיר” נחשבת למקור מהמילה הטורקית “קיייף”, שפירושה הרגשה טובה לאחר האכילה.

ואכן, קפיר נקשר ליתרונות בריאותיים שונים.

זה עשוי לשפר את בריאות העצם, לעזור עם כמה בעיות עיכול ולהגן מפני זיהומים.

בעוד שיוגורט הוא כנראה המזון הפרוביוטי המוכר ביותר בתזונה המערבית, קפיר הוא למעשה מקור טוב יותר לחיידקים טובים. קפיר מכיל מספר זנים עיקריים של חיידקים ושמרים ידידותיים, מה שהופך אותו לפרוביוטיקה מגוונת וחזקה.

כמו יוגורט, קפיר בדרך כלל נסבל היטב על ידי אנשים שאינם סובלניים ללקטוז.

כרוב כבוש

כרוב כבוש הוא כרוב מגורר דק שעבר תסיסה על ידי חיידקי חומצת חלב. זהו אחד המאכלים המסורתיים העתיקים ביותר והוא פופולרי במדינות רבות, במיוחד במזרח אירופה.

כרוב כבוש משמש לעתים קרובות על גבי נקניקיות או כתוספת. יש לו טעם חמצמץ ומלוח וניתן לאחסן אותו במשך חודשים בכלי אטום.

בנוסף לאיכויות הפרוביוטיות שלו, כרוב כבוש עשיר בסיבים וכן ויטמינים C ו-K. הוא גם עשיר בנתרן ומכיל ברזל ואשלגן

כרוב כבוש מכיל גם את נוגדי החמצון לוטאין וזאקסנטין, החשובים לבריאות העיניים.

הקפידו לבחור בכרוב כבוש לא מפוסטר. הפסטור הורג את החיידקים החיים והפעילים. אתה יכול למצוא סוגים גולמיים של כרוב כבוש באינטרנט.

טמפה

טמפה הוא מוצר פולי סויה מותסס. הוא יוצר קציצה יציבה שטעמה מתואר כאגוזי, אדמתי או דומה לזה של פטרייה.

טמפה היא במקור מאינדונזיה אך הפכה פופולרית ברחבי העולם כתחליף לבשר עשיר בחלבון.

לתהליך התסיסה יש למעשה כמה השפעות מפתיעות על הפרופיל התזונתי שלו.

פולי סויה הם בדרך כלל עשירים בחומצה פיטית, תרכובת צמחית הפוגעת בספיגת מינרלים כמו ברזל ואבץ.

עם זאת, התסיסה מורידה את כמות החומצה הפיטית, מה שעלול להגביר את כמות המינרלים שהגוף שלך מסוגל לספוג מטמפה.

התסיסה מייצרת גם מעט ויטמין B12, חומר תזונתי שפולי סויה אינם מכילים.

ויטמין B12 נמצא בעיקר במזונות מן החי, כגון בשר, דגים, מוצרי חלב וביצים.

זה הופך את הטמפה לבחירה מצוינת עבור צמחונים כמו גם לכל מי שמחפש להוסיף פרוביוטיקה מזינה לתזונה שלהם.

קימצ’י

קימצ’י הhא תוספת קוריאנית מותסס ומתובלת. כרוב הוא לרוב המרכיב העיקרי, אך ניתן להכין אותו גם מירקות אחרים.

קמחי מתובל בתערובת של תבלינים, כגון פתיתי פלפל צ’ילי אדום, שום, ג’ינג’ר, בצל ירוק ומלח.

הוא מכיל את חיידקי חומצת החלב Lactobacillus kimchii, כמו גם חיידקי חומצה לקטית אחרים שעשויים להועיל לבריאות מערכת העיכול.

קמחי העשוי מכרוב עשיר בכמה ויטמינים ומינרלים, כולל ויטמין K, ריבופלבין (ויטמין B2) וברזל. מצא את קימצ’י באינטרנט.

מיסו

מיסו הוא תיבול יפני. זה נעשה באופן מסורתי על ידי תסיסה של פולי סויה עם מלח וסוג של פטרייה הנקראת קוג’י.

מיסו יכול להיעשות גם על ידי ערבוב פולי סויה עם מרכיבים אחרים, כגון שעורה, אורז ושיפון. משחה זו משמשת לרוב במרק מיסו, מאכל ארוחת בוקר פופולרי ביפן.

מיסו הוא בדרך כלל מלוח. אתה יכול לקנות אותו בזנים רבים, כגון לבן, צהוב, אדום וחום.

מיסו הוא מקור טוב לחלבון וסיבים תזונתיים. הוא גם עשיר בויטמינים, מינרלים ותרכובות צמחיות, כולל ויטמין K, מנגן ונחושת.

מיסו נקשר לכמה יתרונות בריאותיים.

מחקר אחד דיווח כי צריכה תכופה של מרק מיסו קשורה לסיכון נמוך יותר לסרטן השד בנשים יפניות בגיל העמידה.

מחקר אחר מצא שנשים שאכלו הרבה מרק מיסו היו בסיכון מופחת לשבץ מוחי.

קומבוצ’ה

קומבוצ’ה הוא משקה תה שחור או ירוק מותסס.

התה הפופולרי הזה מותסס על ידי מושבה ידידותית של חיידקים ושמרים. הוא נצרך בחלקים רבים של העולם, במיוחד באסיה. אתה יכול אפילו לרכוש אותו באינטרנט.

האינטרנט שופע טענות לגבי ההשפעות הבריאותיות הפוטנציאליות של קומבוצ’ה. עם זאת, חסרות ראיות באיכות גבוהה על קומבוצ’ה.

המחקרים הקיימים הם מחקרים בבעלי חיים ובמבחנות, וייתכן שהתוצאות לא יחולו על בני אדם.

עם זאת, מכיוון שהקומבוצ’ה מותסס עם חיידקים ושמרים, כנראה שיש לה יתרונות בריאותיים הקשורים לתכונות הפרוביוטיות שלה.

חמוצים

חמוצים (הידועים גם כקורנישונים) הם מלפפונים שנשמרו בתמיסה של מלח ומים.

הם נשארים לתסוס במשך זמן מה, תוך שימוש בחיידקי חומצת החלב הקיימים באופן טבעי משלהם. תהליך זה גורם להם להיות חמוצים.

מלפפונים כבושים הם מקור מצוין לחיידקים פרוביוטיים בריאים, שעשויים לשפר את בריאות העיכול. הם גם דלים בקלוריות ומקור טוב לויטמין K, רכיב תזונתי חיוני לקרישת דם.

זכור שגם חמוצים נוטים להיות עשירים בנתרן.

חשוב לציין שחמוצים עשויים מחומץ אינם מכילים פרוביוטיקה חיה.

חמאה מסורתית

בלוק חמאה מסורתית

המונח “חמאה” מתייחס למעשה למגוון של משקאות חלב מותססים. ישנם שני סוגים עיקריים של חמאה: מסורתי ותרבותי.

חלב חמאה מסורתי הוא פשוט שאריות הנוזל מהכנת חמאה. רק גרסה זו מכילה פרוביוטיקה, ולעתים היא נקראת פרוביוטיקה של סבתא.

חלב חמאה מסורתי נצרך בעיקר בהודו, נפאל ופקיסטן.

לחלב חמאה תרבותי, שנמצא בדרך כלל בסופרמרקטים אמריקאים, אין בדרך כלל יתרונות פרוביוטיים.

חלב חמאה דל בשומן וקלוריות אך מכיל מספר ויטמינים ומינרלים חשובים, כגון ויטמין B12, ריבופלבין, סידן וזרחן.

נאטו

נאטו הוא עוד מוצר פולי סויה מותסס, כמו טמפה ומיסו. הוא מכיל זן חיידקי בשם Bacillus subtilis.

נאטו הוא מרכיב עיקרי במטבחים יפניים. זה בדרך כלל מעורבב עם אורז ומוגש עם ארוחת הבוקר.

יש לו ריח מיוחד, מרקם חלקלק וטעם חזק. נאטו עשיר בחלבון ובוויטמין K2, החשוב לבריאות העצמות והלב וכלי הדם.

מחקר שנערך בקרב גברים יפנים מבוגרים מצא שצריכת נאטו על בסיס קבוע קשורה לצפיפות מינרלים גבוהה יותר של העצם. זה מיוחס לתכולת ויטמין K2 הגבוהה של נאטו.

מחקרים אחרים מצביעים על כך שנאטו עשוי לסייע במניעת אוסטאופורוזיס בנשים.

כמה סוגי גבינה

למרות שרוב סוגי הגבינה מותססים, אין זה אומר שכולם מכילים פרוביוטיקה. לכן חשוב לחפש את המילים “תרבויות חיות” או “תרבויות פעילות” על תוויות המזון.

החיידקים הטובים שורדים את תהליך היישון בחלק מהגבינות, כולל גאודה, מוצרלה, צ’דר וגבינת קוטג’.

גבינה היא מאוד מזינה ומקור טוב מאוד לחלבון. הוא גם עשיר בויטמינים ומינרלים חשובים, כולל סידן, ויטמין B12, זרחן וסלניום.

צריכה מתונה של מוצרי חלב כמו גבינה עשויה אף להוריד את הסיכון למחלות לב ואוסטיאופורוזיס.

מזונות פרוביוטיים הם בריאים להפליא

יש הרבה מזונות פרוביוטיים בריאים מאוד שאתה יכול לאכול.

זה כולל זנים רבים של פולי סויה מותססים, מוצרי חלב וירקות. מתוכם, 11 מוזכרים כאן – אבל יש הרבה יותר בחוץ.

אם אתה לא יכול או לא רוצה לאכול אף אחד מהמזונות האלה, אתה יכול גם לקחת תוסף פרוביוטי. אתה יכול לקנות תוספי פרוביוטיקה באינטרנט. הקפד לבדוק עם רופא לפני נטילת כל תוסף חדש.

לפרוביוטיקה, הן ממזונות ותוספי מזון, יכולה להיות השפעות עוצמתיות על הבריאות שלך.

מיכאל
מיכאל

מיכאל הוא מאמן כושר אישי מנוסה שעבד עם עשרות לקוחות ועזר להם לשפר את הרגלי התזונה שלהם, להכנס לכושר ולרדת במשקל.

אולי יעניין אותך...
kosher food
אוכל כשר בחו”ל

לאנשים רבים, כשרות אינה רק עניין של דת, אלא אורח חיים. כשמדובר בנסיעות לחו”ל, עמידה בכללי הכשרות יכולה להפוך לאתגר משמעותי. רבים מוצאים עצמם מתמודדים

מלון פארק מים
מלונות שאפשר לאכול בהם בריא

בעולם המהיר של היום, חופשות מציעות הזדמנות פז להיטען ולהתחדש. בעוד שרבים מקשרים נסיעות לפינוק ורוגע, ישנה מגמה הולכת וגוברת של חופשות בריאות המעניקות עדיפות

כמה ויטמין D צריך ביום
כמה חלבון שיער צריך

שיער מורכב בעיקר מחלבון המכונה קרטין, המהווה כ-95% מהמבנה שלו. הקרטין מורכב מ-15-20 סוגים שונים של חומצות אמינו, שהן אבני הבניין של החלבון. חלבון זה

לחץ על אחת התוויות להגדלה
דילוג לתוכן