שירות לקוחות:
שליח עד הבית חינם בקנייה מעל 250 שקלים!

מאקה

עמוק בתוך האנדים הפרואניים, צמח ייחודי משגשג כבר אלפי שנים. הידוע כ-Maca או *Lepidium meyenii*, הירק המצליב הזה, הקשור קשר הדוק לברוקולי ולכרובית, היה לא רק מרכיב עיקרי בתזונה של אנשי האנדים אלא גם תרופה מרפא נערצת. כיום, קהילת הבריאות העולמית מפנה את מבטה אל הפלא ההררי הזה, להוטה להבין את היתרונות שלו ולשלב אותם בשגרת הבריאות המודרנית.

השורשים ההיסטוריים של מאקה

בני האנדים טיפחו וצרכו מאקה במשך יותר מ-2,000 שנה. מעבר לערך התזונתי שלה, המאקה נצרכה באופן מסורתי בשל תכונותיה הטיפוליות, במיוחד בטיפול בבעיות נשימה ומחלות ראומטיות. חוסנו, הפורח בגבהים מעבר ל-4,000 מטר, הוא עדות לקשיחותו ועשויה לרמוז על היתרונות החזקים שלו עבור מי שצורך אותו.

קרא גם את המדריך שלנו על אבצס טיפול טבעי כאן.

התעמקות ביתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של מאקה

הקשר ליבידו

    אחד היתרונות הפוטנציאליים הנדונים ביותר של מאקה הוא יכולתו לכאורה לשפר את החשק המיני והפוריות:

  • בריאות גברים: כמה מחקרים הראו תוצאות מבטיחות לגבי השפעתה של מאקה על הבריאות המינית של הגבר. מחקר מסוים בשנת 2020 גילה שגברים שצרכו 2 גרם מאקה מדי יום במשך 12 שבועות חוו שיפור משמעותי בריכוז הזרע.   
  • בריאות נשים: עבור נשים, מאקה עשויה להציע הקלה בבעיות הקשורות לתפקוד מיני. מחקר שנערך בשנת 2015 מצא שנשים שבלעו 3,000 מ”ג מאקה מדי יום במשך שלושה חודשים דיווחו על תפקוד מיני משופר וליבידו.

הקלה על תסמיני גיל המעבר

    גיל המעבר, שלב טבעי בחייהם של אנשים עם מחזור, מביא עמו שלל תסמינים שלעיתים עלולים להיות מאתגרים. מחקרים מראים כי מאקה עשויה להועיל בהפחתת חלק מהתסמינים הללו, במיוחד גלי חום והפרעות שינה.

העלאת מצב הרוח והגברת האנרגיה

    מעבר לבריאות המינית והקלה בגיל המעבר, מאקה עשויה גם למלא תפקיד בשיפור מצב הרוח ורמות האנרגיה של האדם. מחקר ב-2016, שכלל 175 משתתפים מגבהים שונים, הדגיש שצריכה יומית של 3 גרם מאקה אדומה או שחורה במשך 12 שבועות הובילה לשיפור מצב הרוח ורמות האנרגיה, בהשוואה לאלה שקיבלו פלצבו.

חקר שדרות בריאות אחרות

מאקהבעוד שהמחקר על כל קשת היתרונות של מאקה עדיין בשלבי תחילתו, מחקרים בבעלי חיים הצביעו על מספר אפשרויות מסקרנות. מסיוע בתפקוד קוגניטיבי ועד להצגת תכונות אנטי דלקתיות ואפילו סיוע בריפוי פצעים, נראה שהמאקה היא אוצר של יתרונות בריאותיים פוטנציאליים שמחכים להיחשף במלואו.

שיקולי בטיחות: האם מאקה מתאים לכולם?

בדרך כלל, מאקה נחשבת לבטוחה לצריכה, כאשר רוב המחקרים מאשרים עד 3 גרם מדי יום למשך שלא יעלה על ארבעה חודשים. עם זאת, כמו כל דבר, זה חיוני להבטיח שאתה צורך מוצר טהור. היה מקרה בודד שבו אישה ראתה רמות מוגברות של עופרת בדם לאחר צריכת מאקה. נשים בהריון או מניקות צריכות לפעול בזהירות, לאור היעדר ראיות חותכות לגבי בטיחות המאקה בשלבי חיים אלו.

שילוב מאקה בדיאטות מודרניות

הרבגוניות של מאקה מקלה על הכנסתה לארוחות היומיות שלנו. בין אם אתם מפזרים את האבקה לשייק בוקר, מוסיפים אותה לשיבולת שועל, או משתמשים בה כמרכיב מפתח במוצרי מאפה, טעמה האגוזי והמעט מתוק יכול לרומם מנות רבות. אמנם אין מינון מוסכם על בסיס אוניברסאלי, אבל 1.5-3 גרם ביום משמש בדרך כלל במחקרים. לקבלת המלצות מותאמות, תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות.

מסקנה: אימוץ חוכמה עתיקה

מאקה עומדת כעדות לחוכמה עתיקה ולמסורות המתמשכות של בני האנדים. ככל שהעולם מתעניין יותר ויותר בתרופות טבעיות ובמזונות-על, הפוטנציאל של מאקה נראה רלוונטי מתמיד. בעוד שמחקרים קפדניים יותר נדרשים כדי לאמת את כל היתרונות הנחשבים שלה, אין להכחיש שלמאקה, עם ההיסטוריה העשירה שלה ותוצאות ראשוניות מבטיחות, יש תפקיד משמעותי בעתיד של בריאות הוליסטית.

אולי תרצה לקרוא את המדריך שלך על שפיכה מוקדמת כאן.

מיכאל
מיכאל

מיכאל הוא מאמן כושר אישי מנוסה שעבד עם עשרות לקוחות ועזר להם לשפר את הרגלי התזונה שלהם, להכנס לכושר ולרדת במשקל.

אולי יעניין אותך...
מלון פארק מים
מלונות שאפשר לאכול בהם בריא

בעולם המהיר של היום, חופשות מציעות הזדמנות פז להיטען ולהתחדש. בעוד שרבים מקשרים נסיעות לפינוק ורוגע, ישנה מגמה הולכת וגוברת של חופשות בריאות המעניקות עדיפות

כמה ויטמין D צריך ביום
כמה חלבון שיער צריך

שיער מורכב בעיקר מחלבון המכונה קרטין, המהווה כ-95% מהמבנה שלו. הקרטין מורכב מ-15-20 סוגים שונים של חומצות אמינו, שהן אבני הבניין של החלבון. חלבון זה

פרוביוטיקה מומלצת לשיער בריא
האם יש קשר בין חלבון לנשירת שיער?

נשירת שיער יכולה להיות מעיקה, אך הבנת הגורם לה היא חיונית למציאת פתרונות. מחקרים מצביעים על קשר ברור בין צריכת חלבון לא מספקת לנשירת שיער.

לחץ על אחת התוויות להגדלה
דילוג לתוכן