כמה חומץ תפוחים אתה שותה מדי יום יכול להיות תלוי בסיבה שאתה נוטל אותו. צריכה מרובה מדי או לעתים קרובות מדי יכולה לגרום לתופעות לוואי, כולל שחיקה של האמ;ייל על השיניים.
חומץ תפוחים נמצא בשימוש בבישול וברפואה טבעית כבר אלפי שנים.
רבים טוענים שיש לו יתרונות בריאותיים, כולל ירידה במשקל, שיפור ברמות הסוכר בדם, הקלה בהפרעות עיכול וירידה בסיכון למחלות לב וסרטן.
עם השימושים הפוטנציאליים הרבים שלו, זה יכול להיות קשה לדעת כמה חומץ תפוחים לקחת בכל יום. המלצות המינון יכולות להשתנות, אך נטילת 1-2 כפות (כפות), או 15-30 מיליליטר (מ”ל), של חומץ תפוחים עם מים לפני או אחרי הארוחות עשויה להועיל.
מאמר זה מתאר כמה חומץ תפוחים אתה צריך לשתות עבור יתרונות בריאותיים שונים, כמו גם את הדרכים הטובות ביותר להימנע מתופעות לוואי.
לשמירה על סוכר מאוזן בדם
חומץ תפוחים מומלץ לעתים קרובות כדרך טבעית לשלוט ברמות הסוכר בדם, במיוחד עבור אנשים עם עמידות לאינסולין.
כאשר הוא נלקח לפני ארוחה עתירת פחמימות, חומץ מאט את קצב התרוקנות הקיבה ומונע עלייה גדולה ברמת הסוכר בדם.
זה גם משפר את הרגישות לאינסולין, מה שעוזר לגופך להעביר יותר גלוקוז מזרם הדם אל תוך התאים שלך, ובכך מוריד את רמות הסוכר בדם.
מעניין, רק כמות קטנה של חומץ תפוחים נדרשת כדי לקבל את ההשפעות הללו.
בדרך כלל, נטילת 4 כפיות (כפית), או 20 מ”ל, של חומץ תפוחים לפני הארוחות הוכחה כמפחיתה משמעותית את רמות הסוכר בדם לאחר אכילה.
יש לערבב אותו עם כמה אונקיות (אונקיות) של מים ולצרוך אותו ממש לפני ארוחה עתירת פחמימות.
חומץ תפוחים אינו מוריד משמעותית את רמת הסוכר בדם כאשר הוא נלקח לפני ארוחה דלת פחמימות או ארוחה עתירת סיבים.
תסמונת השחלות הפוליציסטיות (PCOS)
תסמונת השחלות הפוליציסטיות (PCOS) היא מצב הורמונלי הקשור למחזורים לא תקינים, רמות גבוהות של הורמונים אנדרוגנים, ציסטות בשחלות ועמידות לאינסולין.
מחקר ישן יותר בן 3 חודשים מצא שנשים עם PCOS ששתו 1 כף. (15 מ”ל) של חומץ תפוחים עם כ-7 אונקיות. (100 מ”ל) של מים מיד לאחר ארוחת הערב שיפרו את רמות ההורמונים וחוו מחזור קבוע יותר.
אמנם יש צורך במחקר נוסף כדי לאשר את התוצאות הללו, 1 כף. (15 מ”ל) כל יום נראה כמנה יעילה לשיפור תסמיני PCOS.
לירידה במשקל
למרות שדרוש מחקר נוסף על ההשפעות ארוכות הטווח של חומץ, הוא עשוי לעזור לאנשים לרדת במשקל על ידי דיכוי התיאבון כאשר הוא נצרך לצד ארוחה.
במחקר אחד משנת 2009, 1 או 2 כף. (15 או 30 מ”ל) של חומץ תפוחים מדי יום במשך 3 חודשים עזר לאנשים עם עודף משקל לרדת בממוצע של 2.6 ו-3.7 פאונד (lbs.), או 1.2 ו-1.7 קילוגרם (ק”ג), בהתאמה.
לוקח 2 כפות. כל יום נמצא גם כמסייע לאנשים לרדת כמעט פי שניים במשקל תוך 3 חודשים בהשוואה לאנשים שלא צרכו חומץ תפוחים.
עם זאת, סקירה עדכנית הגיעה למסקנה שאין מספיק ראיות לתמוך בשימוש בחומץ תפוחים לירידה במשקל. לכן, יש צורך במחקר איכותי יותר.
אתה יכול לערבב אותו לתוך כוס מים ולשתות אותו לפני הארוחות או לערבב אותו עם שמן להכנת רוטב לסלט.
סביר יותר שחומץ תפוחים יסייע לירידה במשקל בשילוב עם שינויים אחרים בתזונה ובאורח החיים.
לשיפור העיכול
אנשים רבים נוטלים חומץ תפוחים לפני ארוחות עתירות חלבון כדי לשפר את העיכול.
התיאוריה היא שחומץ תפוחים מגביר את החומציות של הקיבה, מה שעוזר לגוף ליצור יותר פפסין, האנזים שמפרק חלבון.
אמנם אין מחקר התומך בשימוש בחומץ לעיכול, אך תוספי תזונה חומציים אחרים, כגון בטאין HCL, עשויים לעזור להגביר משמעותית את החומציות של הקיבה.
למזונות חומציים כמו חומץ תפוחים יש השפעות דומות, אבל יש צורך במחקר נוסף.
מי שלוקח חומץ תפוחים לעיכול בדרך כלל שותים 1 עד 2 כפות. (15-30 מ”ל) עם כוס מים מיד לפני הארוחות, אך כרגע אין ראיות התומכות במינון זה.
לבריאות הכללית
סיבות פופולריות אחרות לנטילת חומץ תפוחים כוללות הגנה מפני מחלות לב, הפחתת הסיכון לסרטן ומלחמה בזיהום.
קיימות ראיות מדעיות מוגבלות התומכות בטענות אלו, ואין מינונים מומלצים לבני אדם.
מחקרים בבעלי חיים ובמבחנות מצביעים על כך שחומץ עשוי להפחית את הסיכון למחלות לב, להגן מפני סרטן ולהאט את צמיחת החיידקים, אך לא בוצעו מחקרים בבני אדם.
מספר מחקרים מצאו שאנשים שאוכלים באופן קבוע סלטים עם רטבים על בסיס חומץ נוטים להיות בעלי סיכון נמוך יותר למחלות לב ופחות שומן בבטן, אבל זה יכול לנבוע מגורמים אחרים.
יש צורך במחקר אנושי נוסף כדי להבין את המינון הטוב ביותר של חומץ תפוחים לבריאות ולרווחה כללית.
הדרכים הטובות ביותר להימנע מתופעות לוואי
חומץ תפוחים בטוח יחסית לצריכה אך יכול לגרום לתופעות לוואי אצל אנשים מסוימים.
מאחר והחומציות של חומץ תפוחים אחראית לרבים מהיתרונות הבריאותיים שלו, הקפידו לא לערבב אותו עם שום דבר שיכול לנטרל את החומצה ולהפחית את ההשפעות החיוביות שלה.
זכור כי החומציות של החומץ עלולה גם לפגוע באמייל השן בשימוש קבוע. שתייה דרך קשית ושטיפת הפה במים לאחר מכן יכולה לעזור למנוע זאת.
בעוד ששתיית חומץ תפוחים קשורה ליתרונות בריאותיים, צריכה קבועה של כמויות גדולות לתקופות ארוכות עלולה להיות מסוכנת ועלולה להיות קשורה לתופעות לוואי, כולל רמות נמוכות של אשלגן בדם.
אם אתם חווים תופעות לוואי לא נוחות לאחר נטילת חומץ תפוחים, הפסיקו לקחת אותו ודנו עם רופא על תסמינים אלו.
בשורה התחתונה
חומץ תפוחים יכול לעזור בניהול רמת הסוכר בדם, לשפר את הסימפטומים של PCOS ולקדם ירידה במשקל.
מינון טיפוסי הוא 1-2 כפות. (15-30 מ”ל) מעורבב עם מים ונלקח לפני או אחרי הארוחות.
המחקר אינו תומך בטענות שהוא יכול לשפר את העיכול ולמנוע מחלות לב, סרטן או זיהום.
חומץ תפוחים הוא תוסף בטוח יחסית לצריכה מתונה אך לא נחקר בהרחבה.
מחקרים עתידיים עשויים לחשוף שימושים ויתרונות פוטנציאליים נוספים ולעזור להבהיר את המינונים היעילים ביותר.