שירות לקוחות:
שליח עד הבית חינם בקנייה מעל 250 שקלים!

איך לאכול זרעי ציה

הפופולריות של זרעי צ’יה  בתזונה המערבית עלתה במהלך השנים האחרונות. “זרעי העל” הזעירים והעשירים תזונתית האלה, מהווים היום מוצר בסיס שבשגרה בבתים רבים בהם קיימת מודעות לבריאות. הודות לגודלם הקטן והטעם העדין שלהם, קל לשלב את זרעי הצ’יה בתזונה היום יומית.

 

יתרונות תזונתיים של זרעי צ’יה

זרעי צ’יה מספקים סיבים בלתי מסיסים שעוזרים לשמור על תחושת שובע לזמן רב יותר, משפרים יציאות ומונעים עצירות. בנוסף, הם מספקים שומנים בריאים, חלבון ונוגדי חמצון המגנים על תאים. זרעי צ’יה הם מקור טוב למינרלים, כגון:

  • סידן
  • ברזל
  • אבץ
  • נחושת
  • מנגן
  • ניאצין
  • מגנזיום

 

בזרעי צ’יה יש יותר חומצות שומן אומגה 3 מאשר בזרעי פשתן. חומצות שומן אומגה 3 עשויות להפחית את הסיכון למחלת עורקים כליליות ולשפר את רמות הכולסטרול. בניגוד לזרעי פשתן, זרעי הצ’יה עשירים בנוגדי חמצון ובעלי חיי מדף ארוכים יותר.

 

 

דרכים לאכילת זרעי צ’יה

לזרעי צ’יה יש טעם עדין והם מקבלים את הטעם של כל מזון או משקה שהם מתווספים אליו. כאשר מוסיפים לנוזל, הם מתנפחים פי כמה מגודלם ויוצרים ציפוי ג’לטיני שקל לבליעה ולעיכול.

 

ניתן להוסיף זרעי צ’יה ישירות למוצרים נוזליים יחסית, כמו מיץ או יוגורט. אנו ממליצים להכין ג’ל צ’יה ממש פשוט להכנה – על ידי ערבוב של 1/3 כוס זרעי צ’יה לתוך 2 כוסות מים חמימים ולתת לתערובת להסמיך. ככל שהג’ל יושב יותר זמן, כך הוא נהיה סמיך יותר.

 

להלן מספר דרכים פשוטות וכיפיות להכניס את זרעי הצ’יה לתזונה:

 

1. שייקים

דרך פופולרית להשתמש בזרעי צ’יה היא באמצעות הוספתם לשייקים. כפית או שתיים של זרעים טריים או ג’ל צ’יה זה כל מה שנחוץ כדי להוסיף מרקם וחומרים מזינים לשייק הפירות או הירקות שלכם.

2. רטבים לסלט

זרעי צ’יה משתלבים נהדר עם מרכיבי רוטב לסלט כגון שמן זית, חומץ, דבש ומיץ לימון. הוסיפו בערך כף זרעים לכל מתכון לרוטב לסלט. ככל שמוסיפים יותר זרעים, כך הרוטב נהיה סמיך יותר.

 

3. פודינגפודינג צ'יה

שכיח שתמצאו פודינג צ’יה בתפריטים של בתי קפה אורגניים ובחנויות טבע, אבל זה משהו שגם ממש פשוט להכין בבית. פודינג צ’יה דומה לסגנון קינוחי טפיוקה. הוא נוח ופשוט בשביל להכין ארוחת בוקר מהירה ובמקביל אלגנטי מספיק בכדי להגיש כקינוח באירועים חגיגיים.

 

כל מה שאתם צריכים בשביל להכין פודינג צ’יה זה חלב שקדים, זרעי צ’יה ופולי וניל טבעי או תמצית וניל. ניתן לפזר מעל המנה הרב-תכליתית הזו קורטוב של קינמון, שבבי שוקולד,גוג’י בריס,גוג’י בריס, גרידת לימון או זילוף של סירופ מייפל. אפשר גם ליצור קינוח שכבות של הפודינג עם פירות טריים כדי ליצור פרפה טעים.

 

4. מאפים

 

אם אתם לא מתחברים למרקם דמוי הג’לטין של זרעי צ’יה, נסו להוסיף אותם למאפים. ג’ל צ’יה עוזר לשמור על לחות המאפים וניתן להשתמש בו במקום ביצים או כחומר מסמיך. אפשר גם להוסיף לפזר את הזרעים מעל מאפינס או לחמים לפני שמכניסים לאפייה. החליפו ביצה שלמה אחת במתכון ב-1 כף זרעי צ’יה מעורבבים עם 3 כפות מים.

 

5. גרנולה, חטיפי חלבון או חטיפי אנרגיה

נסו להכין חטיפי אנרגיה ביתיים עם  זרעי צ’יה העשויים מתמרים, שמן קוקוס, זרעי צ’יה, וניל וכל תוספת שתבחרו כמו שוקולד מריר, קוקוס ופירות יבשים.

 

6. משקאות צ’יה

משקאות צ’יה יקרים הם קונספט חזק בחנויות טבע ובברי מיצים. חסכו את הכסף והכינו בעצמכם על ידי הוספת 2 עד 3 כפות זרעי צ’יה ל-2 כוסות מים או מי קוקוס וכוס 1 מיץ פירות או מחית פירות טריים. נותנים לתערובת לשבת עד להסמכה, ומערבבים לפני השתייה.

 

צ’יה פרסקה הידועה גם בשם “לימונדה מקסיקנית”, היא דרך מרעננת להשתמש בזרעי צ’יה. משקה האנרגיה הטבעי הזה עשוי ממים או מי קוקוס, מיץ לימון או ליים, זרעי צ’יה וממתיק. לתוספת טעם, הוסיפו כמה גבעולי נענע.

 

7. ארטיקים

אם אתם מחפשים דרך להגניב רכיבים מזינים לבררנים באוכל, הוסיפו זרעי צ’יה לארטיקים תוצרת בית. רוב הארטיקים הנרכשים בחנות עתירים בסוכר, צבעים מלאכותיים וחומרי טעם וריח מלאכותיים, כך שאין ספק שלהכין ארטיקים בבית זו בחירה בריאה יותר.

 

הכינו ארטיק צ’יה אוכמניות מחלב שקדים, זרעי צ’יה, אבוקדו ואוכמניות קפואות. פשוט ערבבו הכל יחד ומזגו לתבנית קרח. הילדים שלכם לעולם לא ינחשו שהם אוכלים בריא!

 

8. פירורי לחם

זרעי צ’יה מהווים תחליף נהדר דל פחמימות במתכונים המשתמשים בתערובת פירורי לחם. בדרך כלל תצטרכו להשתמש בפחות צ’יה מאשר פירורי לחם. עבור רוב המתכונים, 1 עד 2 כפות זה כל מה שצריך.

 

9. ריבה

זרעי צ’יה וריבה אולי נראים כמו שילוב מוזר, אבל הזרעים משמשים כמסמיך ג’ל טבעי. ריבת זרעי צ’יה תהיה מעט דלילה יותר מהריבה המסורתית, אך קלה למריחה על טוסט ומאפינס, או להוספה ליוגורט.

 

להכנת ריבת זרעי צ’יה פשוטה, הוסיפו 2 כפות זרעי צ’יה לכ-2 כוסות פירות טריים מעוכים. הוסיפו ממתיק כמו דבש, אגבה, סילאן או סוכר לפי הטעם, תנו לתערובת לשבת לפחות 10 דקות, והיא תקבל מרקם דמוי ריבה.

 

לקבלת ריבה סמיכה יותר, מבשלים את הפירות המעוכים והממתיק על אש נמוכה עד בינונית כחמש דקות לפני הוספת זרעי הצ’יה.

מיכאל
מיכאל

מיכאל הוא מאמן כושר אישי מנוסה שעבד עם עשרות לקוחות ועזר להם לשפר את הרגלי התזונה שלהם, להכנס לכושר ולרדת במשקל.

אולי יעניין אותך...
כמה ויטמין D צריך ביום
כמה חלבון שיער צריך

שיער מורכב בעיקר מחלבון המכונה קרטין, המהווה כ-95% מהמבנה שלו. הקרטין מורכב מ-15-20 סוגים שונים של חומצות אמינו, שהן אבני הבניין של החלבון. חלבון זה

פרוביוטיקה מומלצת לשיער בריא
האם יש קשר בין חלבון לנשירת שיער?

נשירת שיער יכולה להיות מעיקה, אך הבנת הגורם לה היא חיונית למציאת פתרונות. מחקרים מצביעים על קשר ברור בין צריכת חלבון לא מספקת לנשירת שיער.

כמה שומן צריך לאכול ביום
מזונות עשירים בחלבון לשיער חזק

כאשר מדובר בבריאות השיער, חשוב להבין את הקשר בין התזונה לבריאותו. השיער הוא עדשת המצלמה של בריאותנו הכללית, ולכן תזונה מאוזנת היא מרכיב מרכזי לתמיכה

לחץ על אחת התוויות להגדלה
דילוג לתוכן