שירות לקוחות:
שליח עד הבית חינם בקנייה מעל 250 שקלים!

נשירת שיער בתחילת הריון

סקירה כללית

אולי שמעתן שהשיער הופך לסמיך ומבריק במהלך ההריון. זה עשוי להיות נכון עבור חלק מהנשים, הודות לרמות גבוהות של הורמון האסטרוגן, שמאט את נשירת השיער.

אמהות לעתיד אחרות, לעומת זאת, חוות שיער דליל או נשירת שיער במהלך ההריון או בחודשים מיד לאחר הלידה.

למרות הדאגה, נשירת שיער היא נורמלית ויכולה להיגרם על ידי דברים כמו הורמונים, לחץ על הגוף או מצבים רפואיים הנלווים להריון.

מה גורם לנשירת שיער במהלך ההריון?

גם גברים וגם נשים מאבדים בממוצע כ-50 עד 100 שערות בכל יום. במהלך ההריון, עליית רמות האסטרוגן מאטה את המחזור הטבעי של נשירת זקיקי השיער. כתוצאה מכך, חלק מהנשים עשויות לאבד פחות שערות בזמן ההריון. אבל זה לא תמיד המצב.

שינוי הורמונלי

חלק מהנשים עלולות לחוות דלילות שיער ונשירה עקב מתח או הלם. מצב זה נקרא טלוגן אפלוביום, והוא משפיע על מספר קטן של נשים במהלך ההריון.

שלושת החודשים הראשונים של ההריון עשויים להלחיץ את הגוף כאשר מאזן ההורמונים משתנה באופן דרמטי כדי לתמוך בתינוק הגדל. לחץ עלול להכניס יותר מהשערות על הראש שלך, 30 אחוז או יותר, לשלב הטלוגן או ה”מנוחה” של מחזור חיי השיער. אז, במקום לאבד את הממוצע של 100 שערות ביום, נשים בהריון עלולות לאבד עד300 שערות ביום.

נשירת שיער עקב שינויים הורמונליים עלולה שלא להתרחש מיד. במקום זאת, עשויים לחלוף חודשיים עד ארבעה חודשים כדי להבחין בדילול. מצב זה אינו נמשך בדרך כלל יותר משישה חודשים ואינו גורם לנשירת שיער לצמיתות.

בעיות בריאותיות

כמו כן, בעיות בריאות עלולות להתעורר במהלך ההריון, מה שמוביל לטלוגן אפלוביום (שטף טלוגן). הנשירה עלולה להיות די דרמטית, במיוחד אם היא קשורה לחוסר איזון מתמשך בהורמונים או בוויטמינים חיוניים.

בעיות בבלוטת התריס

הפרעות בבלוטת התריס, כמו יתר פעילות של בלוטת התריס (יותר מדי מההורמון שמייצרת בלוטת התריס) או תת פעילות של בלוטת התריס (מעט  מדי מההורמון שמייצרת בלוטת התריס), עשויות להיות קשה לזהות במהלך ההריון.

מבין שני המצבים, תת פעילות בלוטת התריס שכיחה יותר, ופוגעת בכ-2 או 3 מתוך 100 נשים בהריון. נשירת שיער היא סימפטום אחד, יחד עם התכווצויות שרירים, עצירות ותשישות. בסביבות 1 מתוך 20 נשים עשויות לחוות בעיות בבלוטת התריס (תירואידיטיס לאחר לידה) לאחר לידת התינוק. בכל המקרים, בעיות בבלוטת התריס מאובחנות בדרך כלל בבדיקת דם.

מחסור בברזל

מחסור בברזל קורה כאשר אין בגוף מספיק תאי דם אדומים כדי להעביר חמצן לרקמות השונות. זה יכול לגרום לדילול שיער יחד עם תסמינים אחרים, כמו עייפות, דופק לא סדיר, קוצר נשימה במאמץ וכאב ראש.

נשים הרות נמצאות בסיכון מוגבר לפתח אנמיה בעקבות מחסור בברזל ניתן לאבחן מצב זה בבדיקת דם.

אמנם נשירת שיער במצבים אלה אינה קבועה, אך ייתכן שהשיער שלך לא יחזור לעובי הרגיל שלו עד שרמות ההורמונים או המינרלים יחזרו לטווחים הנורמליים שלהם.

נשירת שיער לאחר לידה

נשים רבות חוות נשירת שיער תוך מספר חודשים מהלידה, בדרך כלל מגיעה לשיא בסביבות ארבעה חודשים לאחר הלידה. זו אינה נשירת שיער אמיתית, אלא “נשירה מוגזמת” הנגרמת כתוצאה מירידה בהורמון האסטרוגן.

שוב, נשירת שיער לאחר הלידה נחשבת טלוגן אפלוביום . למרות שזה עשוי להיות די צורם לראות 300 שערות או יותר נושרות בכל יום, הבעיה בדרך כלל נפתרת מעצמה ללא טיפול.

סיבות אחרות

חשוב לציין שנשירת שיער עם טלוגן אפלוביום היא בדרך כלל דילול אחיד. אם את מבחינה בכתמים או התקרחות דרמטית יותר, ייתכן שיש בעיות אחרות במשחק. ישנם גם מצבים גנטיים ואוטואימוניים שגורמים לנשירת שיער, בין אם את בהריון ובין אם לא.

  • התקרחות אנדרוגנית (התקרחות נשית/נשירת שיער אצל נשים) נגרמת משלב גדילה מקוצר של זקיקי שיער וזמן ממושך בין נשירת שיער לצמיחה חדשה.
  • אלופציה אראטה גורמת לנשירת שיער חלקית בקרקפת ובחלקים אחרים בגוף. אתה עלול לחוות נשירת שיער וצמיחה מחודשת שאינה צפויה או מחזורית. אין תרופה לסוג זה של נשירת שיער, אך טיפולים מסוימים עשויים לעזור לעצור את הנשירה ולהצמיח מחדש את השיער.

אפשר להיות בהריון ולסבול מאחד מהמצבים הללו בו-זמנית.

טראומה

אולי לנשירת השיער שלך אין שום קשר להריון או למצבים גנטיים בכלל. אם לאחרונה היה לך את השיער שלך בתסרוקות צמודות, עברת טיפולי יופי מסוימים, או טיפלת בשיער שלך בצורה גסה, ייתכן שיש לך מה שנקרא התקרחות מתיחה.

דלקת של זקיקי שיער יכולה להוביל לנשירת שיער ולנשירה. במקרים מסוימים, הזקיקים שלך עשויים להצטלק, מה שמוביל לנשירת שיער לצמיתות.

טיפול בנשירת שיער הקשורה להריון

נשירת שיער במהלך ההריון ואחריו עשויה שלא לדרוש טיפול מיוחד. היא בדרך כלל נפתרת מעצמה עם הזמן.

אישה בהריון יושבת על גשר

רופאים רושמים לפעמים מינוקסידיל (רוגיין) אם צמיחת השיער לא חוזרת לרמות הקודמות, אך תרופה זו אינה נחשבת בטוחה לשימוש במהלך ההריון.

במקרה של מצבים כמו תת פעילות של בלוטת התריס או אנמיה מחוסר ברזל, עבודה עם הרופא שלך כדי למצוא תרופות או תוספי ויטמינים שיחזירו את הרמות שלך לנורמה אמורה לעזור להתחיל את מחזור הצמיחה המחודש עם הזמן.

רוב הטיפולים במצבים אחרים, כמו התקרחות אנדרוגנית, אינם מומלצים גם הם במהלך ההריון. הרופא שלך עשוי להציע לנסות טיפול לייזר ברמה נמוכה (LLLT), המשתמש בגלי אור אדום כדי לעורר צמיחת שיער, במקום תרופות.

מה עם אחרי הלידה?

חלק מהתרופות בטוחות בזמן הנקה ואחרות לא. לדוגמה מינוקסידיל שציינו קודם, בעוד שהיא יכולה להיות יעילה לכשלעצמה, היא איננה בטוחה בזמן הריון. המשאב הטוב ביותר שלך הוא הרופא שלך שיעזור לך לשקול את היתרונות והחסרונות של אפשרויות טיפול שונות. חשוב מאוד להתייעץ איתו לפני תחילת כל טיפול.

מניעת נשירת שיער הקשורה להריון

ייתכן או לא תוכל לעשות שום דבר כדי למנוע נשירת שיער או נשירה במהלך ההריון. הכל תלוי בגורם לנשירת השיער שלך.

מה אפשר לנסות?

  • נסי לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת. שימי לב שאת צורכת מספיק חלבון, ברזל וחומרי תזונה חשובים אחרים. את יכולה גם לשאול את הרופא שלך לגבי המולטי-ויטמין הטרום לידתי הטוב ביותר עבורך.
  • שאלי את הרופא שלך אם תרופות או תוספי מזון שאת נוטלת עשויים להוות את אחד הגורמים לנשירת השיער שלך.
  • בשלב זה נסי לדלג על צמות הדוקות, קוקו ותסרוקות אחרות שעלולות למשוך את השיער שלך. אם החלטת בכל זאת לעשות את התסרוקות האלו , הימנעי ממשיכה מוגזמת של השיער.
  • שטפי  את השיער בעדינות והשתמשו במסרק רחב שיניים כדי למנוע משיכת שיער חזק מדי בזמן פירוק.
  • תני לשיער לנוח ללא טיפולים קשים כמו שימוש בגלילים חמים, מגהצים מסתלסלים, או שמן חם וטיפולים קבועים.
  • דברי עם הרופא שלך. לפעמים לא ניתן לקבוע בקלות את שורש הבעיה של נשירת השיער שלך בבדיקה גופנית. בעוד שרוב המקרים של נשירת שיער במהלך ההריון הם זמניים, ישנם מצבים אחרים שעשויים לדרוש טיפול להגברת רמות הוויטמין או לוויסות רמות ההורמונים.

למה לצפות

נשירת שיער במהלך ההריון – למרות שאינה שכיחה במיוחד – היא נורמלית, במיוחד כאשר היא קשורה לשינויים הורמונליים או למצבים בריאותיים מסוימים. צמיחת השיער צריכה להתחדש עם הזמן או עם טיפול בגורם הבעיה הבסיסי.

נשירת שיער לאחר הריון מגיעה לשיא בסביבות ארבעה חודשים לאחר הלידה. החדשות הטובות הן שסביר להניח שתחזור לצמיחה הרגילה שלך תוך שישה עד תשעה חודשים – עד יום ההולדת הראשון של הקטן שלך.

אם נשירת השיער שלך נמשכת או שאת מבחינה בתסמינים אחרים, כדאי לשקול לפנות לרופא שלך כדי לראות אם יש סיבה אפשרית נוספת לנשירת שיער, כמו התקרחות אראטה או התקרחות אנדרוגנית.

מיכאל
מיכאל

מיכאל הוא מאמן כושר אישי מנוסה שעבד עם עשרות לקוחות ועזר להם לשפר את הרגלי התזונה שלהם, להכנס לכושר ולרדת במשקל.

אולי יעניין אותך...
kosher food
אוכל כשר בחו”ל

לאנשים רבים, כשרות אינה רק עניין של דת, אלא אורח חיים. כשמדובר בנסיעות לחו”ל, עמידה בכללי הכשרות יכולה להפוך לאתגר משמעותי. רבים מוצאים עצמם מתמודדים

מלון פארק מים
מלונות שאפשר לאכול בהם בריא

בעולם המהיר של היום, חופשות מציעות הזדמנות פז להיטען ולהתחדש. בעוד שרבים מקשרים נסיעות לפינוק ורוגע, ישנה מגמה הולכת וגוברת של חופשות בריאות המעניקות עדיפות

כמה ויטמין D צריך ביום
כמה חלבון שיער צריך

שיער מורכב בעיקר מחלבון המכונה קרטין, המהווה כ-95% מהמבנה שלו. הקרטין מורכב מ-15-20 סוגים שונים של חומצות אמינו, שהן אבני הבניין של החלבון. חלבון זה

לחץ על אחת התוויות להגדלה
דילוג לתוכן