כשמדובר בדגנים עשירים בתזונה, קינואה היא בין המועמדות המובילות. שאלה שאנשים רבים מודעים לבריאות שואלים לעתים קרובות היא, כמה קלוריות יש בקינואה
קינואה, פסאודו-דגנים רב-תכליתי, זוכה להערכה רבה בזכות הפרופיל התזונתי העשיר שלה. גודל מנה ממוצע, שהוא ככוס אחת של קינואה מבושלת, מכיל כ-220 קלוריות. התוכן הקלורי הזה כולל בעיקר [1]פחמימות מורכבות וחלבון, מה שהופך את הקינואה לבחירה מצוינת לתזונה בריאה.
השאלה כמה קלוריות יש בקינואה הופכת רלוונטית כאשר שוקלים הכללתה בארוחות שונות. ערכו הקלורי הופך אותו למרכיב מתאים בתזונה מאוזנת. קינואה, מלבד היותה מקור טוב לסיבים וחלבונים, מגיעה גם עמוסה בוויטמינים ומינרלים חיוניים.
לקינואה מרקם פריך וטעם אגוזי. הוא גם נטול גלוטן ולכן יכולים ליהנות ממנו אנשים הרגישים לגלוטן או לחיטה.
קרא גם את המדריך שלנו על כמה קלוריות יש בנס קפה כאן
זרעי הקינואה שטוחים, סגלגלים ובדרך כלל צהובים חיוורים, אם כי הצבע יכול לנוע בין ורוד לשחור. טעמו יכול להשתנות ממר למתוק.
בדרך כלל הוא מבושל וניתן להוסיף אותו לסלטים, להשתמש בו לעיבוי מרקים, או לאכול כתוספת או דייסה לארוחת הבוקר.
ניתן גם להנביט את הזרעים, לטחון ולהשתמש בהם כקמח או להקפיץ כמו פופקורן. קינואה היא מזון מצוין לתינוקות.
האו”ם הכריז על שנת 2013 כ”שנת הקינואה הבינלאומית” בשל הפוטנציאל של הזרע לתרום לביטחון תזונתי עולמי.
למרות שקינואה אינה דגן מבחינה טכנית, היא עדיין נחשבת למזון דגנים מלאים, על פי מועצת הדגנים המלאים.
מאמר זה מספר לך את כל מה שאתה צריך לדעת על קינואה.
עובדות תזונה:
קינואה מבושלת כוללת 71% פחמימות, 14.6% חלבון ו-14.2% שומן.
כוס אחת (185 גרם) של קינואה מבושלת מכילה 222 קלוריות.
העובדות התזונתיות עבור 3.5 אונקיות (100 גרם) של קינואה מבושלת הן:
קלוריות: 120
מים: 72%
חלבון: 4.4 גרם
פחמימות: 21.3 גרם
סוכר: 0.9 גרם
סיבים: 2.8 גרם
שומן: 1.9 גרם
פחמימות:
פחמימות מהוות 21% מהקינואה המבושלת, בדומה לשעורה ואורז.
כ-83% מהפחמימות הן עמילנים. השאר מורכב בעיקר מסיבים וכמות קטנה של סוכרים (4%), כמו מלטוז, גלקטוז וריבו
G.
לקינואה יש אינדקס גליקמי נמוך יחסית (GI) של 53, מה שאומר שהיא עלולה לא לגרום לעלייה מהירה ברמת הסוכר בדם.
ה-GI הוא מדד לעלייה המהירה ברמות הסוכר בדם לאחר ארוחה. אכילת תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך עשויה להיות קשורה לסיכון נמוך יותר לסוכרת ולמחלות לב וכלי דם.
סִיב:
קינואה מבושלת מכילה יותר סיבים מאורז חום ותירס צהוב.
סיבים מהווים 10% מהמשקל היבש של קינואה מבושלת, 80% עד 90% מהם הם סיבים בלתי מסיסים כמו תאית.
סיבים בלתי מסיסים עשויים להיות קשורים לסיכון מופחת לסוכרת.
בנוסף, כמה סיבים בלתי מסיסים עשויים להיות מותססים במעיים שלך, כמו סיבים מסיסים, להאכיל את החיידקים הידידותיים שלך ולקדם בריאות כללית טובה יותר.
הקינואה מספקת גם עמילן עמיד, המזין את החיידקים המועילים במעיים שלך, מקדם היווצרות של חומצות שומן קצרות שרשרת (SCFAs), משפר את בריאות המעיים ומפחית את הסיכון למחלות.
חֶלְבּוֹן:
חומצות אמינו הן אבני הבניין של חלבונים, וחלבונים הם אבני הבניין של כל הרקמות בגוף שלך.
כמה חומצות אמינו חיוניות, מכיוון שהגוף שלך לא יכול לייצר אותן, מה שמחייב אותך לרכוש אותן מהתזונה שלך.
לפי משקל יבש, הקינואה מספקת 16% חלבון, גבוה יותר מרוב דגני הדגנים, כגון שעורה, אורז ותירס.
קינואה נחשבת למקור חלבון מלא, מה שאומר שהיא מספקת את כל תשע חומצות האמינו החיוניות.
הוא גבוה במיוחד בחומצת האמינו ליזין, בדרך כלל חסר בצמחים. הוא גם עשיר במתיונין והיסטידין, מה שהופך אותו למקור חלבון מעולה על בסיס צמחי.
לא כל החלבונים קלים באותה מידה לגופך לעיכול. החלבון בקינואה מתעכל מאוד, בדומה לקזאין, החלבון האיכותי במוצרי חלב.
הקינואה נטולת גלוטן ולכן מתאימה לאנשים רגישים או אלרגיים לגלוטן.
שמן:
מנת קינואה מבושלת של 3.5 אונקיות (100 גרם) מספקת כ-2 גרם שומן.
כמו דגנים אחרים, שומן הקינואה מורכב בעיקר מחומצה פלמיטית, חומצה אולאית וחומצה לינולאית.
אולי תרצה לקרוא את המדריך שלנו על כמה קלוריות יש באורז מבושל כאן.