השאלה, כמה קלוריות יש בעגבניה, רלוונטית באופן מפתיע לאנשים שעוקבים אחר צריכת התזונה שלהם. פרי בריא זה – שלעתים קרובות נחשב כירק – מופיע בולט במטבחים ברחבי העולם, והבנת תכולת הקלוריות שלו חיונית למי שעוסק בתזונה. התוכן הקלורי של עגבנייה יכול להשתנות בהתאם לגודלה ולמגוון שלה. בפעם אחרת, אתה עלול למצוא את עצמך שואל, כמה קלוריות יש בעגבניה, ומהורהר על המשמעות של פרטים כל כך טריוויאליים לכאורה. אבל הפרטים האלה יכולים להיות מכריעים בכל הנוגע לשמירה על תזונה מאוזנת ואורח חיים בריא. הבנת התכונות התזונתיות של מה שאנו צורכים, כולל העגבנייה הפשוטה, היא צעד מעצים לקראת חיים בריאים יותר.
הערך הקלורי של עגבנייה:
עגבניות ידועות על היותה דלה בקלוריות תוך שהיא מציעה מגוון של חומרים מזינים חיוניים. בממוצע, עגבנייה בינונית במשקל של כ-123 גרם מכילה כ-22 קלוריות. עם זאת, חשוב לציין שתכולת הקלוריות עשויה להשתנות מעט בהתאם לסוג וגודל העגבנייה הספציפיים.
קרא עוד על כמה קלוריות יש בתפוח כאן
פירוק תזונתי של עגבניות:
מעבר לתכולת הקלוריות שלהן, העגבניות עשירות בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון [1] , מה שהופך אותן לתוספת חשובה לתזונה מאוזנת היטב. בואו נחקור כמה מהיתרונות התזונתיים העיקריים של עגבניות:
אולי תרצה גם לעיין במדריך שלנו על כמה קלוריות צריך לאכול ביום כאן.
ויטמינים:
עגבניות מהוות מקור מצוין לויטמינים, במיוחד ויטמין C, ויטמין A וויטמין K. ויטמין C הוא נוגד חמצון רב עוצמה התומך במערכת החיסון ומסייע בייצור קולגן. ויטמין A תורם לראייה בריאה, בעוד ויטמין K ממלא תפקיד מכריע בקרישת הדם ובריאות העצם.
מינרלים
עגבניות מכילות מספר מינרלים חיוניים, כולל אשלגן, מנגן וחומצה חומצה. אשלגן חיוני לשמירה על לחץ דם בריא ותפקוד הלב. מנגן מעורב בחילוף החומרים ובהגנה נוגדת חמצון, ופולאט תומך בצמיחה והתפתחות של תאים.
קרא עוד על כמה קלוריות יש בביצה כאן
נוגדי חמצון:
עגבניות עשירות בנוגדי חמצון כמו ליקופן, בטא-קרוטן וויטמין C. ליקופן, בפרט, הוא נוגד חמצון חזק הקשור ליתרונות בריאותיים שונים, לרבות מופחת הסיכון לסוגי סרטן מסוימים ומחלות לב וכלי דם.
יתרונות בריאותיים של עגבניות:
בנוסף להיותה דלה בקלוריות ועמוסה בחומרים מזינים, עגבניות מציעות מספר יתרונות בריאותיים:
בריאות הלב:
השילוב של נוגדי חמצון, אשלגן וסיבים הנמצאים בעגבניות תורם לבריאות הלב. מחקרים מצביעים על כך שתזונה עשירה בעגבניות עשויה לסייע בהורדת רמות הכולסטרול, להפחית דלקות ולהפחית את הסיכון למחלות לב.
מניעת סרטן:
הריכוז הגבוה של ליקופן בעגבניות נקשר לסיכון מופחת לסוגים מסוימים של סרטן, כולל סרטן הערמונית, הריאות והקיבה. תכונות נוגדי החמצון החזקות של הליקופן עוזרות לנטרל רדיקלים חופשיים מזיקים ולהגן על התאים מפני נזק.
בריאות העין:
עגבניות מכילות ויטמין A ונוגדי חמצון אחרים המקדמים ראייה טובה ומגנים מפני ניוון מקולרי הקשור לגיל (AMD) וקטרקט.
שילוב עגבניות בתזונה שלך:
הוספת עגבניות לארוחות היא דרך פשוטה וטעימה לשפר את הערך התזונתי שלהן. הנה כמה רעיונות שיעזרו לך להתחיל:
סלטים: עגבניות טריות הן תוספת מושלמת לכל סלט, המספקות פרץ של צבע, טעם וחומרי הזנה.
רטבים וסלסה: מקציפים רוטב עגבניות תוצרת בית או סלסה לליווי פסטה, בשרים על האש או כמטבל למקלות ירקות.
מרקים ותבשילים: עגבניות מוסיפות עומק ועושר למרקים ותבשילים, ומשפרות הן את הטעם והן את הערך התזונתי.
חטיפים: תהנו מעגבניות שרי או ענבים כחטיף מרענן ובריא בפני עצמם או בשילוב עם גבינה או חומוס.
סיכום:
עגבניות הן לא רק תענוג קולינרי אלא גם מעצמה תזונתית. עם ספירת הקלוריות הנמוכה שלהן, מגוון מרשים של ויטמינים ומינרלים, ויתרונות בריאותיים רבים, העגבניות הן תוספת מצוינת לתזונה מאוזנת. אז, בין אם אתה מתענג
ייתכן שתרצה גם לעיין במדריך שלנו על כמה קלוריות יש בבננה כאן.