טחינה, משחה טעימה העשויה משומשום, היא לרוב מרכיב מרכזי במגוון מנות, המציעה אלמנט עשיר ואגוזי. אבל כמה קלוריות יש בכף טחינה? כל כף מכילה בדרך כלל כ-89 קלוריות, הכוללות בעיקר שומנים וחלבונים בריאים.
בהתחשב בתכולה הקלורית הזו, מתינות היא חיונית בעת שילוב טחינה בתזונה. עכשיו, אפשר לשאול שוב, כמה קלוריות יש בכף טחינה? התשובה נשארת זהה, בערך 89 קלוריות. עם זאת, קלוריות אלה מביאות גם יחד חומרים מזינים חיוניים כמו ויטמינים, מינרלים וסיבים.
טחינה משמשת במתכונים רבים אחרים, והיא מרכיב פופולרי במיוחד במטבח המזרח תיכוני, שם היא משמשת להכנת מטבל החציל הקלוי באבא גנוש, ואת הקינוח דמוי הפאדג’ חלבה על בסיס שומשום ודבש.
משחת שומשום משמשת גם במטבחים עולמיים אחרים כמו ברטבים למנות אטריות וייטנאמיות או מעורבבות עם תבלינים ארומטיים בקארי הודי. במעברי הסופרמרקטים היווניים ניתן למצוא טחינה אפילו בצנצנות בשילוב קקאו ודבש, הנמכרות כממרח דקדנטי לטוסט.
הרוב המכריע של הטחינה עשוי משומשום לבן, אם כי ניתן להכין טחינה גם משומשום שחור. לטחינה משומשום שחור יש את אותו טעם אגוזי אופייני של טחינה רגילה, אלא שיש לה מראה דרמטי של זפת שחורה.
זיהוי
רוב הטחינה עשויה משומשום לבן קלוף וקלוי, מה שיוצר משחת בז’ דביקה וחלקה, לא כמו חמאת בוטנים נוזלית.
לטחינה טעם אגוזי עשיר, קרמי, קלוי עמוק עם רמז עדין של מרירות.
קרא עוד על כמה קלוריות יש בפרוסת לחם לבן כאן
מידע על תזונה
כף אחת של טחינה (כ-15 גרם) מכילה 89 קלוריות, 2.6 גרם חלבון, 8.1 גרם שומן, 3.2 גרם פחמימות, 1.4 גרם סיבים ו-0.1 גרם סוכר. טחינה היא מקור מצוין למנגן ולנחושת, ומקור טוב לסידן וברזל.
בְּחִירָה
טחינה זמינה ברוב חנויות המכולת הגדולות יותר [1], חנויות מזון מזרח תיכוניות וחנויות טבע.
הטחינה נמכרת בצנצנות וצריכה להכיל רק מרכיב אחד: שומשום. מותגים מסוימים עשויים להוסיף שמנים נוספים, מלח או מרכיבים אחרים, אם כי זה לא הכרחי.
קרא עוד על כמה קלוריות יש בטחינה כאן
בדוק את תאריך התפוגה על האריזה כדי להעריך את הטריות, וגם לטעום אותו. טחינה טרייה איכותית וטובה תהיה בטעם קלוי ואגוזי, עם שמץ של מרירות בלבד. אם לטחינה שלך יש טעם מר או מעופש באופן מובהק, סביר להניח שהיא מעופשת ועברה את השיא שלה.
טחינה זמינה מדי פעם גם בכמויות גדולות, שם הצרכנים יכולים להגיש לעצמם כמויות רצויות במיכלים. במקרים אלו, בצע קניות בחנויות נקיות בעלות מחזור מוצרים גבוה ופחים מכוסים.
אִחסוּן
למרות שהטחינה יציבת מדף יחסית, בגלל השיעור הגבוה שלה של שומני אומגה 6 (שהם שבירים יותר ונוטים להתעפש), מומלץ לאחסן אותה במקרר, שם היא תישמר כחצי שנה. אם אתה מתכוון לסיים את הצנצנת שלך תוך מספר חודשים, ארון קריר ויבש מתאים גם כן.
הכנה
טחינה אינה זקוקה להכנה מיוחדת וניתן לאכול אותה ישר מהצנצנת עם כפית כחטיף מינימליסטי, למרוח על טוסט או קרקרים, או לערבב עם מרכיבים אחרים ליצירת רטבים, רטבים וקינוחים טעימים.
מתכון: טחינה ירוקה עם ירקות עונתיים טריים
תרד צובע את הרוטב הזה על בסיס טחינה בירוק יפה. הרוטב הזה הוא תכליתי להפליא ומשתלב היטב עם כל הירקות, וניתן להשתמש בו כזילוף, מטבל או רוטב.
רכיבים
תרד נא, ארוז 1 כוסית 1/2 כוס שמן 1/4 כוס מים 1/3 שיני שום 4 לימון, מיץ 1 זעתר 1 כפית מלח ים 1 כפית ירקות מגוון
כיוונים
זמן הכנה: 5 דקות זמן בישול: 0 דקות תפוקה: 6-8 מנות
הכינו את הירקות הטריים שלכם כרצונכם. חותכים אותם בצורות רצויות, צולים אותם, צולים אותם או משאירים אותם חיים.
לאחר מכן מכינים את הטחינה הירוקה: מוסיפים תרד, טחינה, שמן, מים, שום, לימון ותיבול לבלנדר או מעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.
מסדרים ירקות מוכנים על צלחת או קרש גדול ומטפטפים מעל רוטב טחינה ירוקה, או שופכים אותו לקערה קטנה לטבילה.
שומרים את שאריות הרוטב (אם יש) בכלי אטום למשך יומיים-שלושה. הרוטב הזה הוא רב תכליתי להפליא ויכול לעבוד כטיפטוף או מטבל לירקות, כרוטב לסלטים, או תנור על פסטה!
קרא עוד על כמה קלוריות יש בטונה כאן