הבצל מכיל נוגדי חמצון רבים ותרכובות המכילות גופרית. הם נקשרו להפחתת הסיכון לסרטן, להורדת רמות הסוכר בדם ולשיפור בריאות העצם.
הבצל מגיע במגוון סוגים וגדלים, מה שאומר שתכולת הקלוריות יכולה להיות שונה. עם זאת, עבור בצל נא בגודל בינוני, שהוא כ-110 גרם, ספירת הקלוריות עומדת על כ-44. לכן, כאשר תוהים, כמה קלוריות יש בבצל, אתה יכול להיות סמוך ובטוח שהוא די נמוך.
עם זאת, בצל הוא לא רק דל קלוריות. השאלה, כמה קלוריות יש בבצל, היא חשובה, אבל רק מרחפת את פני השטח של היתרונות התזונתיים של מזון זה. הבצל עמוס בחומרי תזונה חיוניים כמו ויטמין C, ויטמין B6 ו מנגן[1]. הם גם עשירים בנוגדי חמצון, שיש להם שפע של יתרונות בריאותיים.
משמש בדרך כלל כחומר טעם ותוספת, בצל הוא מזון עיקרי במטבחים רבים. ניתן לאפות, להרתיח, לצלות, לטגן, לצלות, להקפיץ, לאבקה, או לאכול גלם.
הבצל משתנים בגודל, צורה וצבע, אך הסוגים הנפוצים ביותר הם לבן, צהוב ואדום. הטעם נע בין עדין ומתוק לחריף וחריף, תלוי במגוון ובעונה.
ניתן לצרוך בצל גם כאשר הוא לא בשל לפני שהפקית מגיעה לגודל מלא. הם נקראים אז בצל ירוק, בצל אביבי או בצל קיץ.
מאמר זה מספר לך את כל מה שאתה צריך לדעת על בצל, כולל היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלהם.
קרא גם את המדריך שלנו על כמה קלוריות יש באורז מבושל כאן.
עובדות תזונה:
בצל נא דל מאוד בקלוריות, עם רק 40 קלוריות ל-3.5 אונקיות (100 גרם).
לפי משקל טרי, הם מכילים 89% מים, 9% פחמימות ו-1.7% סיבים, עם כמויות זעירות של חלבון ושומן.
החומרים המזינים העיקריים ב-3.5 אונקיות (100 גרם) של בצל נא הם:
קלוריות: 40
מים: 89%
חלבון: 1.1 גרם
פחמימות: 9.3 גרם
סוכר: 4.2 גרם
סיבים: 1.7 גרם
שומן: 0.1 גרם
פחמימות:
פחמימות מהוות כ-9-10% מהבצל הגולמי והמבושל כאחד.
הם מורכבים בעיקר מסוכרים פשוטים, כגון גלוקוז, פרוקטוז וסוכרוז, כמו גם סיבים.
מנת 3.5 אונקיות (100 גרם) מכילה 9.3 גרם פחמימות ו-1.7 גרם סיבים, כך שתכולת הפחמימות הניתנות לעיכול היא 7.6 גרם.
סיבים:
בצל הוא מקור הגון לסיבים, המהווים 0.9-2.6% מהמשקל הטרי, תלוי בסוג הבצל.
הם עשירים מאוד בסיבים מסיסים בריאים הנקראים פרוקטנים. למעשה, בצל הוא בין המקורות התזונתיים העיקריים של פרוקטנים.
פרוקטנים הם מה שנקרא סיבים פרה-ביוטיים, המזינים את החיידקים המועילים במעיים.
זה מוביל להיווצרות של חומצות שומן קצרות שרשרת (SCFAs), כגון בוטיראט, אשר עשוי לשפר את בריאות המעי הגס, להפחית דלקת ולצמצם את הסיכון לסרטן המעי הגס.
עם זאת, פרוקטנים נחשבים ל-FODMAPs, שעלולים לגרום לתסמיני עיכול לא נעימים אצל אנשים רגישים, כגון אלה עם תסמונת המעי הרגיז (IBS).
ויטמינים ומינרלים:
בצל מכיל כמויות הגונות של מספר ויטמינים ומינרלים, כולל:
ויטמין סי:
נוגד חמצון, ויטמין זה נחוץ לתפקוד חיסוני ולתחזוקה של העור והשיער.
חומצה פולית (B9):
ויטמין B מסיס במים, חומצה פולית חיונית לצמיחת תאים ומטבוליזם וחשוב במיוחד לנשים בהריון.
ויטמין B6:
נמצא ברוב המזונות, ויטמין זה מעורב ביצירת תאי דם אדומים.
אֶשׁלָגָן:
למינרל חיוני זה יכול להיות השפעות של הורדת לחץ דם והוא חשוב לבריאות הלב.
אולי תרצה לקרוא על כמה קלוריות יש בקינואה כאן.