אבטיח מעניק לחות טעים, הוא מרכיב עיקרי בפיקניקים ובברביקיו בקיץ. אבל בזמן שאתה נהנה מהפרי העסיסי הזה, האם אי פעם תהית, כמה קלוריות יש באבטיח זו שאלה שאולי צצה במוחכם ברגע מודע לבריאות או כסקרנות במהלך תכנון הארוחה.
הבנת התוכן הקלורי של אבטיח יכולה לספק תובנה לגבי ערכו התזונתי ומקומו בתוך תזונה מאוזנת. נושא זה רלוונטי במיוחד למי שמעוניין לשמור או לרדת במשקל. אז, בפעם השלישית, בואו נחקור את השאלה, כמה קלוריות יש באבטיח בשיח הקצר הזה, נתעמק בפירוק הקלורי של הפרי העסיסי הזה, מה שמאפשר לנו להעריך את טעמו המתוק ואת המשמעות התזונתית שלו באור חדש לגמרי.
למרות שזה עשוי להיות קשה למצוא אבטיח בחודשים הקרים יותר, ישנן סיבות רבות שכדאי לך להצטייד במקפיא מלא במלון העסיסי ולאכול אותו כל השנה.
עובדות תזונת אבטיח
בכוס אחת של אבטיח יש:
46 קלוריות
1 גרם חלבון
0 גרם שומן
12 גרם פחמימות
1 גרם סיבים
12 מיליגרם ויטמין C (13% ערך יומי (DV))
אולי תרצה לקרוא כאן על כמה קלוריות יש בלאפה שווארמה.
היתרונות הבריאותיים של אכילת אבטיח
אחת התכונות המועילות ביותר של אבטיח לא מופיעה ברוב תוויות המזון – יש בו יותר ליקופן [1] מכל פרי או ירק אחר. יש לי נוגד חמצון דלקתי שנחקר על תפקידו בהורדת לחץ הדם, מונע סוגים שונים של סרטן ותורם לעור זוהר.
מטה-אנליזות של מחקרים עדכניים מצאו כי השלמת התזונה שלך עם 12 מיליגרם ליקופן ליום עשויה להפחית את לחץ הדם הסיסטולי. אמנם אין ערך יומי מומלץ לליקופן – זו הסיבה שהוא לא מופיע בתוויות המזון – אבל במנה של 2 כוסות של אבטיח יש 12.7 מיליגרם ליקופן, הכמות שנמצאה אידיאלית. יתרה מכך, ניסוי אקראי מבוקר של 40 משתתפים עם יתר לחץ דם ויתר לחץ דם הראה כי נטילת תמצית תחליף אבטיח במשך שישה שבועות הפחיתה את לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי.
בשל יכולתו להילחם בדלקת, סמן לסרטן, הליקופן נבדק גם על תפקידו בהפחתת הסיכון לסרטן. המחקר בתחום זה מוגבל, אך מחקרים תצפיתיים מצאו קשר בין ליקופן גבוה יותר במחזור הדם לבין שכיחות נמוכה יותר של סרטן הערמונית.
מחקר תצפיתי נוסף של למעלה מ-80,000 נשים מצא קשר הפוך בין צריכת ליקופן לסיכון לסרטן השד בנשים לאחר גיל המעבר. בעוד שהמכון הלאומי לסרטן מודה שתחום המחקר הזה מבטיח, אין מספיק מחקר עדכני כדי לקבוע אם ליקופן יכול למנוע או לטפל בסרטן הערמונית.
לבסוף, ייתכן שתבחין שליקופן הוא מרכיב בקרם העור האהוב עליך, וזה לא מקרי. מחקרים מראים שנוגד חמצון זה עשוי להגן על העור מפני אור UV מזיק.
בהסתכלות מעבר לליקופן, לאבטיח יש יתרון נוסף שבשמו – הוא מורכב מ-92% מים. מים חיוניי
ם לחיים וממלאים תפקיד מפתח בתהליכים גופניים רבים, כמו ויסות טמפרטורה ותפקוד איברים. אכילת אבטיח יכולה לתרום ללחות כללית. אבטיח הוא גם חטיף מהשורה הראשונה לספורטאים, מכיוון שיש בו פחמימות לאנרגיה, כמו גם אשלגן, אלקטרוליט חשוב שאבד בזיעה.
קרא עוד על כמה קלוריות יש בתמר כאן
האם יש חסרונות באכילת אבטיח?
אבטיח הוא מזין ובטוח לצריכה עבור רוב האנשים. עם זאת, הוא עשיר בפרוקטוז, סוכר הגורם לתסמינים במערכת העיכול אצל אנשים עם תסמונת המעי הרגיז (IBS). מלון עסיסי זה נמצא ברשימת ה-FODMAP הגבוהה, אז אולי עדיף להימנע ממנו אם אתה חי עם IBS.
עובדות מהנות על אבטיח
למקרה שכל הליקופן לא מספיק כדי לשכנע אותך, אלו עוד כל כך הרבה סיבות להוסיף אב
טיח לרשימת המכולת שלך.
מיץ אבטיח עשוי להפחית את כאבי השרירים
מאה אחוז מיץ אבטיח מכיל כמויות עצומות של חומצת האמינו l-citrulline, אשר נחקרת ביכולתה להפחית כאבי שרירים לאחר אימון. מחקר קטן של שבעה ספורטאים שהוסיפו מיץ אבטיח מצא שזה הפחית את כאב השרירים שלהם והוריד את קצב ההתאוששות שלהם במשך 24 השעות שלאחר האימון. מטה-אנליזה עדכנית מעלה כי l-citrulline גם מגביר את רמות הדם של תחמוצת החנקן – מרחיב כלי דם שעוזר לשרירים הפועלים לקבל חמצן מהר יותר ומפחית את הזמן עד ל
עייפות. מחברי המחקר גם קובעים כי בליעת l-citrulline שעה אחת לפני האימון מפחיתה מאמץ נתפס וכאבי שרירים.
אתה יכול לאכול את הקליפה
אין צורך לזרוק את הקליפה הירוקה התוססת של המלון העסיסי. תאמינו או לא, קליפת האבטיח 100% אכילה. אין לו את אותו טעם מתוק כמו המלון הוורוד, אבל הוא משתלב ממש טוב במנות מלוחות. חותכים את הקליפה הירוקה והקשה החיצונית ומניחים בצד את החלק הלבן של המלון. השתמש בו להכנת חמוצים, לזרוק אותו למוקפץ או למרק או לצלות אותו עם ירקות אחרים.
כתם צהוב אומר שהוא בשל
מכיוון שרוב האבטיחים נראים ומרגישים דומים מבחוץ, קשה לדעת מי מהם בשל. ההימור הטוב ביותר שלך הוא לחפש כתם צהוב בין העור הירוק. זה ידוע גם בשם “כתם הקרקע” או החלק של האבטיח שישב על האדמה בזמן שהפרי הבשיל בשמש. אתה יכול גם להחזיק שני אבטיחים בגודל דומה ולראות איזה מרגיש כבד יותר. מכיוון שהאבטיח הוא בעיקר מים, זה שמרגיש כבד יותר הוא הבשל ביותר.
ייתכן שתרצה גם לעיין במדריך שלנו על כמה קלוריות יש בפיצה כאן.