כמה קלוריות יש באבוקדו הפרופיל התזונתי של אבוקדו מרשים למדי, מספק לא רק קלוריות, אלא שלל ויטמינים חיוניים, מינרלים ושומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב.
לשאול כמה קלוריות יש באבוקדו חשוב, אבל חשוב באותה מידה לזכור שהקלוריות האלה מגיעות עמוסות בחומרים מזינים מועילים. למרות תכולת הקלוריות הגבוהה שלו, אבוקדו נחשב למזון עתיר רכיבים תזונתיים, כלומר הוא מספק כמות ניכרת של ויטמינים, מינרלים וחומרים מזינים אחרים בהשוואה לספירת הקלוריות שלו. תוספת נפלאה לכל תזונה מאוזנת!
למרות ההייפ, יש קצת ~ קצת בלבול לגבי האופן שבו אבוקדו יכול להיות כל כך עשיר בשומן (ולכן גם קלוריות!) אבל עדיין טוב בשבילך. תהיו בטוחים, השומנים באבוקדו (הנקראים שומנים חד בלתי רוויים) בריאים ללב ועשויים לסייע בהעלאת כולסטרול HDL “טוב” ולהורדת כולסטרול LDL “רע”, מסביר קורדינג. מה לא לאהוב בזה?
בנוסף, “[אבוקדו] עשיר בסיבים, וזה טוב גם לבריאות הלב והמעיים”, היא מוסיפה. ציון.
יש גם כל כך הרבה דרכים להוסיף את הפרי השומני הזה לצלחת שלך. “אפשר לאכול אבוקדו מתוק, בפשטידה עם ליים וסוכר וקרום שוקולד, או מלוח כמו טוסט גוואקמולי ואבוקדו”, אומרת התזונאית סוניה אנג’לון, RD, דוברת האקדמיה לתזונה ודיאטה.
אז, לא, אבוקדו הוא לא סתם עוד טרנד עמוס קלוריות (שיעול, קערות אסאי). עם זאת, יש כמה דברים שאתה צריך לדעת עליהם. הנה מה שאומרים המומחים.
סך כל הקלוריות באבוקדו
אוקיי, אז אבוקדו שלם אחד מכיל 322 קלוריות, על פי ה- USDA. זה אולי נראה כמו הרבה, אבל מנה אחת של הפרי למעשה צוברת רק כ-107 קלוריות.
אולי תרצה לקרוא כאן על כמה קלוריות יש בתפוח אדמה.
רגע, אז מה נחשב למנת אבוקדו?
הנה העסקה: עד כמה שזה מפתה להוריד את כל הקאדו בישיבה אחת, התינוק הזה עמוס בשומנים בריאים [1] – ועם שומנים, קלוריות.
לכן גודל המנה המומלץ נע בין חמישית מהפרי (לפי חלק מה-RDs) ועד שליש מהפרי (לפי ועדת האבוקדו של קליפורניה וה-FDA).
מכיוון שההנחיות הללו אינן בדיוק חתוכות ויבשות, עליך להתנסות לחלוטין עם גדלי מנות האבוקדו שלך כדי להבין מה מרגיש לך הכי משביע. “באופן אישי, אני תמיד בוחרת לפחות חצי מאבוקדו”, אומרת קארה לידון, RD, הבעלים של Kara Lydon Nutrition ו-The Foodie Dietitian Blog.
רק זכור, אבוקדו מכיל כשליש מתכולת ה”שומן הבריא” היומית המומלצת שלך (עוד על כך בהמשך).
קרא עוד על כמה קלוריות יש באבטיח כאן
תזונת אבוקדו די מרשימה.
רק בדוק את הפירוק התזונתי:
לא משנה איך אתה פורס אותם, אבוקדו די טוב בשבילך. “אבוקדו הוא מעצמה תזונתית. הם מכילים כמעט 20 ויטמינים, מינרלים וחומרים מזינים שונים”, אומר לידון.
מקרה לדוגמא: מחצית מהפרי מציע כשבעה גרם סיבים, כמעט 30 אחוזים מהערך היומי המומלץ של סיבים. זה גם מקור טוב לויטמין C, המשמש לשמירה על עור גמיש ובריא.
אם אתה צריך יותר משכנע, לידון מציין שהם מכילים גם כמות מרשימה של אשלגן. אכלו חצי מאבוקדו ותקבלו 488 מ”ג אשלגן. (זה יותר אשלגן מבננה בינונית, שיש לה 422 מ”ג. ציון!)
תקבל גם ויטמין K בונה עצם (7 אחוזים מה-DV שלך), כמו גם חומצה פולית (8 אחוז מה-DV שלך), וזה חשוב במיוחד אם את מצפה או רוצה להיות בהריון בקרוב.
ייתכן שתרצה גם לעיין במדריך שלנו על כמה קלוריות יש בלאפה שווארמה כאן.