נשירת שיער יכולה להיות בעיה מעיקה, המשפיעה על הביטחון העצמי והתפיסה העצמית. בעוד שיש הרבה טיפולים בשוק, אחד שזכה לתשומת לב הוא טיפול PRP לשיער. טיפול PRP (פלזמה עשירה בטסיות) לנשירת שיער הוא טיפול רפואי שעשוי לסייע בהמרצת צמיחת שיער אצל הסובלים מנשירת שיער.
הרעיון מאחורי טיפול PRP לשיער הוא שהטסיות בדם שלנו, האחראיות בעיקר לקרישת הדם, מכילות גם גורמי גדילה שיכולים לעורר את הריפוי של רקמות. התקווה היא שעל ידי הזרקת פלזמה עשירה בטסיות זו לקרקפת, היא תוכל לעורר צמיחת שיער ותחזוקה טבעית על ידי שיפור אספקת הדם לזקיק השערה והגדלת עובי השערה.
בעוד ש-PRP שימש מאז שנות ה-80 לריפוי גידים, רצועות ושרירים פצועים, היישום שלו לנשירת שיער הוא עדיין חדש יחסית והמחקר נמשך.
קרא גם על תספורת לשיער דליל כאן.
תהליך הטיפול PRP לשיער
טיפול PRP לשיער הוא תהליך בן שלושה שלבים. בדרך כלל, מטופל עובר שלושה טיפולים בהפרש של 4-6 שבועות, ולאחר מכן טיפולי תחזוקה כל 4-6 חודשים.
שלב ראשון כולל שאיבת הדם של המטופל, בדרך כלל מהזרוע. דם זה מונח לאחר מכן בצנטריפוגה, מכונה שמסתובבת במהירות כדי להפריד נוזלים בצפיפות שונה. לאחר כ-10 דקות בצנטריפוגה, הדם נפרד לשלוש שכבות: פלזמה דלה בטסיות דם, פלזמה עשירה בטסיות דם ותאי דם אדומים.
השלב השני הוא לחלץ את הפלזמה העשירה בטסיות באמצעות מזרק. השלב השלישי והאחרון כולל הזרקת הפלזמה העשירה בטסיות הדם לאזורים בקרקפת הדורשים גירוי לצמיחת שיער.
עם זאת, חשוב לציין שעדיין אין מספיק מחקר כדי להוכיח באופן סופי את היעילות של טיפול שיער PRP. עדויות קליניות עדיין נאספות ומנתחות.
תופעות לוואי אפשריות של טיפול שיער PRP
בדיוק כמו כל הליך רפואי אחר, טיפול שיער PRP מגיע עם תופעות לוואי אפשריות. למרות שההליך כולל הזרקת דם משלך לקרקפת שלך, הפחתת הסיכון להעברת מחלות מדבקות, עדיין ישנם סיכונים הקשורים לתהליך ההזרקה עצמו.
סיכונים אלו כוללים פגיעה אפשרית בכלי דם או עצבים, זיהום, הסתיידות בנקודות ההזרקה והיווצרות רקמת צלקת. קיים גם סיכוי לתגובה שלילית לחומרי ההרדמה המשמשים במהלך ההליך, לכן חשוב ליידע את הרופא על אלרגיות או אי סבילות ידועות לחומרי הרדמה לפני תחילת הטיפול.
התאמה לטיפול PRP שיער
לא כולם מתאימים לטיפול שיער PRP. לפני ההליך, המטופלים צריכים לחשוף את כל התרופות, התוספים וצמחי המרפא שהם נוטלים כעת.
גורמים מסוימים של אורח חיים ומצבים בריאותיים יכולים להפוך אדם לא כשיר לטיפול שיער PRP. אלה כוללים שימוש במדללי דם, עישון כבד, היסטוריה של שימוש לרעה באלכוהול או סמים, או מאובחנים עם מצבים בריאותיים מסוימים כמו זיהומים חריפים או כרוניים, סרטן, מחלת כבד כרונית, מחלת עור כרונית, חוסר יציבות המודינמית, היפופיברינוגנמיה, הפרעה מטבולית, טסיות דם. תסמונות תפקוד לקוי, הפרעה מערכתית, אלח דם, ספירת טסיות נמוכה או מחלת בלוטת התריס.
מחשבות מסכמות
טיפול שיער PRP יכול להיות אופציה מרגשת עבור אלה הנאבקים עם נשירת שיער. עם זאת, חשוב להבין שאמנם ההליך מבטיח, אך הוא עדיין חדש יחסית בתחום הטיפול בנשירת שיער. יש צורך במחקר נוסף כדי להבין במלואו את הפוטנציאל שלו ולקבוע עבור מי ובאילו נסיבות הוא היעיל ביותר. כמו תמיד, התייעץ עם ספק שירותי בריאות מהימן כדי לקבוע אם טיפול שיער PRP הוא הגישה הנכונה עבורך.
אולי תרצה לקרוא את המדריך שלנו על שמפו ניזורל כאן